torsdag 5. februar 2009

torsdag,

Først et stemningsbilde fra Rollag Østfjell, som jeg fikk fra Jorun i går ! Eventyrlig - her kan en bare ta fantasien i bruk, og spekulere på hvor den vesle figuren i forgrunnen har tenkt seg hen?

Nå gjelder det tydeligvis å komme seg ut og opp i høyden Der er det mildere vær også fikk jeg høre. I dag skriver vi 5. februar, Svein broder har gebursdag, det har Ingrid S. også

Gratulerer til begge :o)

I går var det fotodag igjen, vi har kommet i siget med skanningen nå, det neste trinnet er å skrive ned alle opplysninger om bildene. Et møysommelig arbeid det også. Deretter skal alle bildene inn på en server, hvor de kan finnes av alle som er interessert.


Reint privat driver jeg med mine egne gamle bilder, fant noen i gårkveld, de er kopiert fra før, så resultatat av skanninga blei heller dårlig, viser det likevel, fordi det er minner fra flere generasjoner, min barndom og ungenes,og - nå etterhvert barnebarnas !

Jeg ser at jeg må finne originalen, og ta det en gang til, men altså: Denne steinmuren, Borgen kalte vi den, lagde vi tre eldste søskena da vi var 8 - 10 og 12 år ca. Vi holdt på i flere somre, det er tre "etasjer" en for Randi en for Svein og en for Jan. Lillesøster var for lita til å bære stein så hun fikk bare arve mitt rom da jeg blei for "stor" til å være med oppi der :-) I den nederste etsjen er det til og med murt opp et ildsted "Peisen", der fyra vi opp og lagde mat !! Trur det gikk i blåbærsuppe og sånt . Det var faktisk ganske tungt arbeid, vi bar stein i timesvis, og prøvde å finne noen som var kantete så var de lettere å stable :o) Det må jo ha vært et godt arbeide også, for jeg var der for en to tre år siden og der står der enda ! Da hadde jeg med meg to barnebarn, trodde jeg tok bilde av dem der også, men finner de ikke, muligheten for at batteriene var tomme da vi var der er stor :-(

Får prøve å ta en tur dit i år, med flere barn, jeg like å vise neste generasjon at det går an å gjøre ting "manuelt" ikke bare "digitalt" (les pc, tvspill, mm)

2 kommentarer:

Stormel sa...

Hei, er det noe gæli med mailen din? Jeg har prøvd å sende deg et par stykker, men jeg får dem bare i retur.

Mormor sa...

Oi, jeg har nok glemt å sende deg adresseforandring !!
den gamle gikk ut i januar, ny er
fornavn.etternavn@gmail.com