tirsdag 5. mai 2009

Tirsdag morgen






På vei oppover til Rollag i går, så jeg disse to tranene. Desverre har jeg enda ikke fått kjøpt meg nytt kamera, så det blei for langt hold, men det går an å se at det er to av dem nedpå der. (Det var ingen skog å gjemme sg bak heller)

Jeg var på vei til Rollag bygdetun for å vaske og ordne litt der, vi skulle ha møte der på kvelden.

Det er byggeplaner på gang, så vi måtte sette oss ned å få nedtegnet alle ønskene vår for nytt servisebygg der. Det trengs både kjøkken, toaletter, serveringrom, arkivrom m.m. Og... vi vil ha et hus som står i stil til de andre husa der, og ikke noe i glass og betong !!!

Skal bli spennende å se om det blir noe av, nå har vi spart penger i 8 - 10 år med tanke på nytt kjøkken, så det er på tide at noe skjer !

Møtet blei både konstruktivt og optimistisk og trivelig. Med vafler, kaffe og masse prat og latter ;o)

Ellers blei det tid til en gåtur opp til Veslehytta, skogskoia vår. det er ganske utrolig hvor langt våren har kommet, med stort lauv og til og med blåbærblomster. Vi har vært med i 17.mai komiteer hvor vi ikke har funnet grønt lauv. Har hatt det inne for driving og måttet nøye oss med knopper/museører ! Men bare se her:






Det er så deilig å gå i skogen nå og bare se og lukte på alt som gror og spretter. Det er noe nytt som har kommet til hver dag.

Og, på veggen på Veslehytta hang det ei gammal lykt, akkurat maken til de vi brukte da vi var unger, under og like etter krigen. Da ingenting var å få kjøpt, men alle måtte lage det de hadde bruk for. Blant annet lykter til bruk når en skulle hente ved om kvelden eller gå tur til naboen etter mørkets frembrudd. Lyste ganske bra gjorde de også !!

Enkel konstruksjon: En fiskebolleboks e.l. Man lager et hull midt på boksen til stearinlyset

Så to små hull oppe i hver ende til ståltrådhanken, putter en lysestump inn i dertil laget hull og vips ! Så har man en lykt ;o)

Det siste bildet er utsikten mot Stovefjell, som vi ser fra hytta.





2 kommentarer:

tulla sa...

Kan det være jeg som har laget lykta?? Hilsen Tulla

Mormor sa...

Ja, det er mulig, fra den tid du var "Bakliboer"
Fin er den i hvert fall,
da kan vi bevise for ungene at sånt fantes ;-)