tirsdag 2. desember 2008

om å ta bilder og litt til ...

God morgen,

Her er et bilde av Skarpmoen, vi brukte det på en utstilling vi hadde for noen år siden.

I dag skal vi til Lampeland og lære mer om lagring av fotografier.

Tror vi blir fem stykker, det er godt de har stor plass der nede.

Morsomt med gamle bilder som er tatt av "profesjonelle" !!!

De er utrolig vakre, fint komponert, skarpe osv. Men de lyver !!!! Tror ikke det var fire mennesker som gikk å henta ved på en gang, Skulle de ha mye ved tok de heller en kjelke og dro fram veden .. Ofte var det ungene som hadde den jobben, bare til lefsebaking ol. måtte far sjøl hente - i alle fall hugge småved, det lærte jeg av mine svigerforeldre for 51 år siden :-)

Det er gråvær ute i dag, det har kommet litt snø og håper "brøyteren" kommer og rydder opp, så vi får fin veg !

Nå må jeg hive meg i kalosja'n skal være nede ved vegen kl. 0915

PS. tar meg tid til et gammelt bilde til som jeg har fått, skuronn på Skarpmoen. Mrk den lille gutten, sønnen til fotografen !
(Og så var det kjerringarbe å binde korn) ;-)


1 kommentar:

Unknown sa...

Hei! Så artig å se at du har fotografier av Skarpmoen i bloggen din. Jeg har jobbet med negativarkivet etter Narve Skarpmoen på Nasjonalbiblioteket, og er svært interessert i fotografen. Det øverste av motivene kjenner jeg igjen, det har vi her i huset som glassplatenegativ. Det lå i en eske sammen med noen andre bilder med motiv fra Rollag, eller området deromkring, mener jeg å huske. Vet du noe om i hvilken sammenheng disse fotografiene opprinnelig ble brukt? Og vet du noe om fotografen? Det er ikke så mye skriftlige kilder om han, etter det jeg kjenner til. Hvis du vet noe om fotografen blir jeg veldig glad om du deler det med meg. Vennlig hilsen Lisbeth Sofie
lisbeth.sofie.hansen@nb.no