torsdag 21. januar 2010

Torsdag


Jeg har fått spørsmål om bildene vi legger ut, hvem som eier dem, om det går an å kopiere m.m.

Skal prøve å forklare litt. Her er det kommunen som eier Museet, så har vi et frivillig historielag og en venneforening til museet. Disse tre har gått sammen om å danne denne fotogruppa. Det vil si det er frivillig jobbing med økonomisk støtte (kontor, telefon, datalinjer) fra kommunen. Pluss at vi søker om midler fra forskjellige gaveutdelinger fra banker osv.

Bildene blir lagt ut på nett etter at vi har komprimert dem og skrevet en tekst på dem hvor de tstår at at de er til salgs hos oss.
De er søkbare på nettet og "alle" kan se den forminskete utgaven, som ikke er god nok til kopiering direkte

Her hos oss legger vi dem inn på noe som heter Tidemann. Det er egentlig et bibliotekservise tilbud på nett, men brukes også til bilder og dokumenter.

Dette er i korte trekk det vi holder på med. Vi tar imot bilder fra folk som vil dele de med oss/ bevare dem for ettertiden, i tillegg har kommunen et arkiv fra før, som vi skanner og legger ut. Men det er et møysommelig arbeid og det TAR TID. Vi har jobbet i over et år, og det er ikke mye som er ferdigbehandlet enda, så her er det jobb i mange år ;)
Måtte bare vise fram litt av den vakre vinteren vi har enda, håper den blir like vakker helt til påske ( Nå er det bare minus 5 - og det er godt)

3 kommentarer:

gvass sa...

Bra mormor Randi :)
Eit lite tips for den som er utålmodig, før bildene kjem på søkelink på heimesida til Rollag kommune. Dei bildene som me har klare kan finnas på Tidemann: http://tidemann.itteknikk.no/rollag/foto/tow.dll/EXEC

Var detta dristig, Randi?

Mormor sa...

Nei, vi må vel begynne å vise fram bildene nå, så det syns at vi har gjort noe dette året som har gått ;)

Stubbetufsa sa...

Takk for forklaringa!
Det er bra å ta vare på gamle bilder. De er historie i morgen, noen allerede i dag.
I går var vi i Alta (8-9 mil herfra), vi hadde time hos tannlege begge to.
Da vi var vel hjemkommet om ettermiddagen, ventet diktboka du hadde fått tak i til meg. Tusen takk! Jeg har sendt penger til din konto.
Klem! Fint at du fortsatt tenker på Nord-Norge-tur!