søndag 10. januar 2010

SøndagEn kald rapport fra vinterlandet, det har faktisk blitt nesten ti grader mildere, men fremdeles holder det seg på 14 minus. Med litt nordasno da, så er det ikke særlig fristende å være ute lenge av gangen ;(


Bare en liten "nestenspringmarsj" ned til naboen og opp igjen... BrrrrFikk litt frisk og kald luft ned i lungene da.

Og etter min leveregel så er det veldig sunt, iskald luft dreper eventuelle "basselusker i pustmaskineriet" !?! (trur jeg)

Og med tru kan man komme langt har jeg hørt, i hvert fall kan den visstnok flytte fjell. Ikke fordi jeg har tenkt på det da, jeg er godt fornøyd med de fjella vi har rundt her jeg ;)


Nå tusse det med elg rundt jordeskantene her. De holder seg langs en fjellrabb som går langs veien på sørsida, det er det sol, og mye krattskog. Rogn blant annet. Det er en av yndlingsmatplantene til elgen I tillegg rasper den barnåler av einer og furu, helst toppskudda på furua. Når skogen står slik innom gjerdet er det bare bra å bli kvitt både furu og lauvskog.

I denne skråningen går den å beiter, hver morgen når vi går eller kjører der ser vi nye spor. Det er helst i mørkinga den er framme, så vi har ikke sett den enda i vinter, i fjor så vi dem flere ganger.

Et år prøvde noen å legge ut rundballer til elgene, men det førte til en massedød på vårparten, så det var sikkert for kraftig kost for de som er vant til å greie seg med noen furukvister om vinteren


Ellers har det vært ei stille og rolig helg, gubben ser på sporten og jeg sitter ved data'n, jevnt fordelt ! Det blei en liten kaffetur i går formiddag, med to av døtrene, det er koselig.

Denne gangen var det nok mest gradestokken som var samtale-emne og julepyntrydding ! I dag har jeg hatt besøk av to barnebarn som har hjulpet meg å legge bort alle skapnissene og andre nissser som har hatt midlertidig opphold her i nesten tre uker ;)

Nå får de bo i plastkassene til neste desember...Takk for i år !

Resten av søndagen skal jeg feire to bursdager !

Først to timer hos barnebarnet, som feirer litt på etterskudd, og så ned til ei venninne på kaffeslaberas ;)) Gleder meg ....

1 kommentar:

Bestemor Drillo sa...

Koselig innlegg mormor!
Og som vanlig fine bilder!
Håper du har hatt en fin bursdagsfeiring med mye kos!
Her går det mot - 20gr. igjen! Ha en flott kveld !