lørdag 27. februar 2010

LørdagSå har det blitt noen stille og avslappende dager på hytta igjen....

Aleine i skogen og snøværet. Akkurat slik jeg liker det, vil jeg sove sover jeg og vil jeg gå tur så gjør jeg det ! Om det er ni på morran eller kvelden, i snø eller sol ;)

I år har jeg laget meg "nytt" fuglebrett, men mine fuglebrett er ikke som andre ;)


Jeg hører til den gruppa som "tager hva man haver" eventuelt hva man finner i skjulet og mekker noe av det. Denne gangen fant jeg et 5-liters vannspann av plast, et bikkjeband, noen furukvister og en skarp kniv. Så blei det et fortreffelig mathus for de små vennene mine ;) Det blei fyllt med solsikkefrø og litt villfuglblanding. På bildet over er det en liten granmeis som ser om det er noe god mat inni der !


Det blei hengt opp noen centimeter fra vinduet og jeg hadde fri sikt, det vil si nesten fri sikt, for jeg vasket ikke vinduet før jeg satte meg ned for å knipse !!! Men det blei da noen brukbare bilder Granmeisene er små, den klypa snora er festet i er ca fire - fem centimeter høy, fuglen sitter bak ei hvit lodden snor som jeg har hengt meisebolle i, jeg slo opp i fugleboka og fant ut at de veier 11 gram - det er ikke mye, rart disse små nøstene overlever den lange vinteren
Jeg kunne studere åssen de så ut under også ;)


Det var flest granmeiser, noen få svartmeiser og en eller to spettmeiser. I dag kom ei lavskrike på besøk, den fikk litt panikk da jeg ville fotografere den mens den satt inne i "buret og snappet solsikkefrø ! Den kom seg helskinnet ut, og satt og ventet borti ei gran da jeg kikka etter den..

Disse små nøstene spiser ikke opp maten der og da, nei de hamstrer, henter et frø eller to, flyr bort i ei gran i nærheten, stapper frøet inn under barken på treet og kommer tilbake og henter mer. Omtrent hver eneste fugl satte seg på en kvist og speidet etter fiender før de smatt inn i huset etter frø. Etter hvert samla det seg mange fugler utafor vindene, at dyr har en slags nyhetsformidling seg i mellom er jeg helt sikker på. Den første dagen var det et par tre stykker, i dag da jeg reiste kvitret det i alle trær rundt omkring. - Her det mat -- kom hit !

Jeg fylte opp både Plastkanna og ei gammal fuglekasse vi har fra før, så får vi håpe de har mat til neste gang .....


6 kommentarer:

Kamerasamleren sa...

Minner meg så mye om hytta vår og mine sysler der. Jeg liker meg godt der i skogen alene jeg også, men mistrives slett ikke om jeg får besøk. Noe som ofte skjer, ikke sjelden vi er 10 - 12 stykker der.

Lengselen etter å komme meg opp nå er sterk, håper det blir snart. Datteren vår har nabohytta 50 meter nedenfor oss. Koselig det vet du. Resten av barn og barnebarn/svigerbarn har heller ikke problemer med å finne frem og stortrives det også.

Ha fortsatt ei fin helg!

Mormor sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mormor sa...

Prøver igjen.
Naturligvis er jeg kjempeglad når det kommer gjester, og det gjør det ofte, men av og til er det stillheten jeg søker og nyter ;)
Jeg har både slekt og venner som har hytte/seter i nærheten så det slenger folk innom .....

Stubbetufsa sa...

Koselige gjøremål, dette!
Det minner meg om tiden da jeg bodde på hytta. Jeg jobbet om dagen, så var det hjem til hytta for å studere småfuglene!
Artig og lærerikt!

Stubbetufsa sa...

Klem til deg fra meg!

Bestemor Drillo sa...

Kreativ er du!!
Småfuglene spiser like godt på hjemmelagde matfat !
God søndag;))