søndag 21. februar 2010

Søndag


Det er søndagsmorgen, og stille i huset, det virker som det har vært OL på TV'n i natt for gubben snorker enda ;)

Sjøl har jeg fått i meg frokosten med denne Ildtoppen som selskap og trøst !!

I går kveld var vi på jubileumsfest i Historielaget vårt.

Det var ca 35 personer tilstede, og vi fikk deilig middag med dessert og bløtkake og kaffe. Det var prolog, sang og taler, alt som seg hør og bør i en sådan stund :)

Tre av lagets stiftere var til stede, de har fulgt med hele tiden, og lagt ned en kjempejobb. Vi hadde to nittiåringer med oss, begge staute og kjekke, og begge er lagets beste støttespillere fremdeles !!
Uten slike stopper Norges kullturliv
- kommunene er ikke intessert i slike ting. I alle fall ikke våre kommunale ledere. Det må i så fall være noe som kan henges på knaggen sport:(

Men enn så lenge er det altså mange ildsjeler oppe og går. Selv om gjennomsnittsalderen på disse er på ca 75.
Ute er det gnistrede sol og gnistrende kaldt ! 16,7 minusgrader- Brrr.
Jeg påsto for et par dager siden at Norge er vårt vakreste ferieland, og det er det forsåvidt, men nå mener selv jeg at det ikke er det mest behagelige !!
Nå lengter jeg virkelig til at man kan gå ute og leite etter spirer, og knopper i hagen og etter blåveisstedene i skogen ;)

Men foreløpig får vi glede oss over bildene vi tok i fjor, og sola varmer jo ganske godt da, om en time eller to ser vi det drypper fra taket i solveggen.
Her et bilde av irisen idet den spretter, jeg gleder meg til det skjer i år ....
Det er forholdsvis stille ute i fugleshuset, lurer på om det er for kaldt for dem, at de kanskje sitter inntil stammen på ei gran borti her og prøver å hølde varmen, men de må jo spise for å få nok energi til å opprettholde kroppsvarmen ? Mulig de har vært ekstra tidlig oppe og bare har dagens første middagslur ??
Ha en fin søndag og en ferieuke for de som har det, slike som meg har jo ferie hele året !!!
Nå må vi snart ut i sola og snøen
Kanskje det dukker opp en elg på turen, i går kveld var det spor etter to-tre stykker nedi veien her ;))

3 kommentarer:

Kamerasamleren sa...

Slår av en prat med deg jeg mormor, i kalde formiddagstimer denne søndags formiddagen.

Det virker som vi har noen likheter angående sportslige aktiviteter, men her er det motsatt. Kona er bortimot "sportsidiot" når det gjelder å se på TV. Personlig synes jeg det er mer sportslig med en tur ut og egen kroppslig aktivitet. Det gir meg mer glede også.

Heldigvis, er vi ikke like vi menneskene, det blir mer fargerikt da, tenker jeg. :)

Det virker som din interesse for historielaget og det arbeid som foregår der er formidabel. Viktig er det også, men det kommer ikke som et sjokk at kommunen ikke akkurat prioriterer dette. Det gjør de når de verdifulle historiske dataene er gravd frem og de selv kan benytte dem til sin egen inntekt. Tror jeg!

Nok om det,nå er klokka passert 11 og jeg skal "leke" litt igjen med toåringen som vi har "lånt" i helga fra sønnen vår på grunn av arbeid. Han skal tilbake til pappaen i dag. Det er ikke kjedelig med slike i huset. Han har for tiden en svært aktiv periode med klatring, men er verdens snilleste gutt. Selvfølgelig, men også sant. :)

Han har lært seg at farfar heter også Karl og i går hadde jeg en morsom opplevelse, og litt nifs. Vi sovnet litt på dagen sammen, han i sin seng og jeg i min. Eller det var vel jeg som sovnet, han fant på andre ting. Den ene hylla i garderobeskapet ved siden av ble tømt, ei skuffe i en kommode også. Der våknet jeg med en noe fortvilt stemme fra en som satt fast inne i hylla på skapet, ganske høyt over senga. Han kom seg ikke ned og jeg hørte: Karl, Karl, Karl, Karl...På spørsmål om jeg skulle hjelpe han ned, fikk jeg et klart svar: JAAAA. Barna og barnebarna er livet det nå. Og det som gjør at det blir liv i det.

Ha fortsatt en fin "heltidsferie". :)

Stubbetufsa sa...

Det ser ut som om det er vi gamlingene som må stå på for å bevare ting til historien!
Jeg må si jeg beundrer deres innsats!
Dere burde få avisa til å skrive om dere, hvor dere gjerne kan hinte om kommunens manglende interesse... Får dere ingen økonomisk støtte?
Ha det bra!
Artig barnebarnhistorie på kommentaren over!

Bestemor Drillo sa...

Du er så aktiv og interessert i så mye du mormor! Det må være moro å ha et slikt nærmiljø ! Koser meg med dine innlegg! Flott uke til deg! Klem;)