tirsdag 26. januar 2010

HelgeturFredag ettermiddag dro mormor og to barnebarn til Lillefri. Det er ei lita tømmerkoie som vi har satt opp ved siden av den "ordentlige" hytta vi hadde der fra før


Den er veldig liten og veldig koselig synes vi, gamle og unge ;)
Det var meningen at vi skulle fyre opp i den "store" hytta lørdagsmorgen, men vi syns det var så trivelig der vi var at det blei det ikke noe av ! På bildet til høyre er det middagslaging, flott samarbeid ! Første kvelden gikk med til kortspill og etterhvert eventyrlesing !
Jeg har finni ei bok med eventyr fra Telemark, og der er eventyrene ikke omskrevet til normalbokmål, nei der går det på originalspråket, og er skikkelig rett på sak ! Den falt i smak hos disse to

Lørdag formiddag var det ut på tur. Med bortoverski, og ikke "skøyteskibane" som disse er vant til, bare to spor ved siden av hverandre. Men det hørtes ut som det var OK for de unge også !

For meg er det jo kjempestort, da vi var her på hytta for førti år siden, med fire barn fra seks til ti år gamle, var det ingen som visste hva oppkjørte løyper var for noe ;) Og likevel dro vi opp til fjellet nesten hver dag, og tråkka løypene sjølDenne vinteren er det mye overvann på tjerna som vi går over, så vi måtte gå "på kanten" av løypa flere steder. Litt rart i grunnen, for det har jo vært så kaldt i vinter ?

Men det var så deilig i skogen, med snøtunge trær og silkeføre( akkurat som i gamle dager) Vi gikk i ca to timer, så var det hjem til hytta, med hopping fra verandaen og ned i løssnøen Gøy!!

Deretter kunne vi slappe av med diverse innesysler med god samvittighet;)

Da gikk det i kryssord, kortspill og lesing. Faktisk blei jeg imponert over kunnskapen til disse "nesten-tenåringene" det var ikke mange tomme ruter i oppgaven da de ga seg (med bittelitt hjelp av mormor da)

Det finns naturligvis ikke strøm i denne hytta, så innebildene er litt mørke, men jeg synes de viser stemningen vi hadde mens vi satt inne med disse pusleriene

Det var forholdsvis enkel matlaging vi hadde, men til gjengjeld greide den unge garde og ordne opp, så bestemoren kunne bare slappe av ;)) HerligHer kommer Marie med potetstappen, pølsene sto Knut for, og mormor/mimmi lagde dessert. Den blei til der og da, for sjokoladepuddingen som skulle vært med sto igjen i butikken, og det vi hadde var en boks med kremfløte, et glass epemos, men ikke kavringer eller tørre kaker. Men, vi hadde havregryn og de blei ristet i panna med litt smør og sukker og strødd mellom lagene med krem og eplemos !! Og gjett hva ? Det var godt !!
Så hermed er rådet gitt videre til de som mangler kavring ;)

Pølse-steiking på den gode gamle vedkomfyren, den fungerer som oppvarming og til matlaging, omtrent som i mine barneår
Lenge siden....He - he.
Søndagen var det lese og avslapping helt til noen måtte måke snø fra veranda'n og noen måtte vaske og rydde inne i hytta !
Det tok jo sin tid og da var vi glade for at hytta var lita, så blei det ikke så store plassen å rydde og vaske på ;))
Naturligvis var alle enige om det hadde vært en fin tur
Vi reiser gjerne flere ganger ;)

2 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Oi, så flott en tur!
Synd barnebarna mine ikke bor i nærheten! Men men, sånn er det bare!

Bestemor Drillo sa...

Dette var flott mormor !
Tenk å kunne være barn og ung å få
være med på en slik tur! det er som å gå inn i den nære historie !
Vakre vinterbilder;) Klem!