lørdag 12. desember 2009

Lørdag


Fredagen kom med fint vær og sol :) Vi venta gjester, og måtte klargjøre pinnekjøttet og tilbehøret. Så var det tid for innkjøp til gammeldags jul på Bygdetunet, clementiner og sjokolade til "nissegodt" grøt, gløgg og pepperkaker til alle. I de gamle stuene hadde vi satt på varmeovner, og det begynte å bli lunk i huset.Så var det hjem til gjester og middag. Det er nesten tradisjon dette besøket også, særlig hvis den 13. er i helga, for da har gubben bursdag. Og det må markeres ;) Det blei en hyggelig stund ved bordet, som blei avsluttet med dessert av hjemmeavla moreller !! Det er første gangen. Det tok noen år før treet bar nok frukt. Det er vel egentlig litt for kaldt for slike her, men det har fått plass i ly av huset.

Ute var det "jentenissefest" !! Førsteklassingen hadde bedt mange venninner og bestilt grøt av mora !! Det så ut som de hadde det bra da !


Så var det lørdag, og vi dro tidlig oppover for å sette istand til storinnrykket ;)


Vi er ikke veldig mange innbyggere her i bygda, men det kom da rundt hundre personer, som fikk kjøre hest med nissekjerringa og fikk grøt av sjølve fjøsnissen med hjelpekoner !!
Bynissen pyntet juletre og satte opp kornnek og julestjerne, men god hjelp av smånissene

Disse smånissene fløy rundt og gjorde nissestreker, men de gjorde også nissegleder !! Som å pynte treet. For å huske på rekkefølgen hadde de en pinne hvor det var merka av for nissestreker og - gleder Ganske smart ! Her er pinnene med hakk for nissegleder De var runde, de andre var streker !!


Inne i gamlestugo var det pepperkaker og gløgg, og historiefortelling. I hovedhuset var det baking av krabbelurer og snipper. Ungene fikk med seg kakene sine, de som ikke blei spist opp altså. Så nå står treet og stjerna og lyser oppe på Tunet ;)

Det ser ut som det er kø hos grøtnissene !

Og vi - vi skal på julebord på grendehuset ;))

Ikke noe dødgang i dag heller

3 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Nei dette så koselig ut! Vi har nok hatt en god opplevelse begge vi denne helga! Kos deg videre!

Stubbetufsa sa...

Du verden så mye artig du har opplevd i det siste! Høres nesten ut til at jula har begynt på dine trakter! Men det er godt at tradisjoner blir holdt i hevd, bare ikke slit deg ut!
Ha en fin søndag!

Jorids BestemorBlogg. sa...

Tusen takk for hyggelige innlegg på bloggen min.
Du verden så koselig det er i den lille bygda di,men så er du jo en kreativ og posetiv dame sjøl også da,og da får en jo mye posetivt tilbake sies det.
Veldig koselig og ikke minst en spennende dame og følge er du Bestemor:o)
Ønsker deg ei god og fin adventshelg jeg...Klem fra Jorid