lørdag 19. desember 2009

Fredagsnatta


Så har nissene flyttet inn for noen uker. DE fikk komme inn noen dager før tiden i år, men Knut og jeg fant ut at det var mye mer moro å innrede nisseskapet enn å rydde og vaske. Forresten så var det helt blåst i hele huset i går formiddag, men da Knut og jeg hadde tømt kassene og fyllt skapet, var det ikke så ryddig lenger !?!

På bildet over ser vi familien Konglesen, de er av en gammel fornem kongleslekt, noen av dem helt fra Spania ;) Det er de to med store mørke øyne !! Foran er de rot-ekte nordkongler, laget av et av mine barnebarn for mange år siden, hun var vel 10 - 12 år da. Nå er hun 23 ;)


Her er oldemor og oldefar Nissen. De har sine aner i Oslo tror jeg. Dere har vel hørt om Nissen skole ? Grunnlagt av far hans ;)
I den øverste leiligheten til høyre bor det tre damer som har tatt imot noen asylsøkere. Kjekke og beskjedne unge menn ;)

Her inne er det ganske fullt, dette paret har fem unger, de to minste har ikke lært å gå enda!


På veggen bak henger bildet av tremenningen deres, Blånissen. Han her blitt så berømt, er på TV'n hver efta !

Her er familien Jhuul, de har bare ei datter, og tenk - jeg tror de er litt harde på julebrygget, de er så røde på nesa ?


Så er det familien Niklasen, skikkelige og ordenlige nissefolk som pynter og steller, til og med barna er med og jobber !!


Som dere skjønner er det ganske folks... nei nissesomt i dette huset på denne tiden av året.

Men de er så trivelige alle sammen, ikke noe bråk med dem nei, pusler med sitt.


Her er et oversiktsbilde av leilighetskomplekset, og det er faktisk noen som har tatt i bruk takterassen. Det koster jo litt å bo der da, med den utsikten !!Nå går vi inn i den fjerde adventshelga, men mandagen er det solsnu.


Det skal ikke gå upåaktet hen ;))

2 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Så koselig leilighetskompleks! Tipper du spinner videre på disse historiene, du!
Og solsnu, da har dere vel et eller annet arrangement på gang, kjenner jeg deg og bygda rett?
Jeg fikk ikke sove, så jeg har like godt stått opp. Fint med en rolig morgenstund i ny og ne!
Må nok skrive liste igjen, over hva som står igjen...

Bestemor Drillo sa...

Nissene dine har det godt ser jeg!
Eget skap som de skal tilbringejula i ! Det er sant som du sier , det er mere moro å finne fram nisser enn å vaske ! Artige historier du kommer med sjøl om jeg ikke skjønner alt! Jeg har sittet å kost meg med Sissel og Odd på TV. Ha en fin søndag mormor!