lørdag 19. september 2009

LørdagDet er lørdagskveld og vi er midt i en veldig spesiell helg for vår del. En av våre beste venner, og Hellik's aller, aller beste venn blei begravet i går. Det var vanskelig å ta farvel, men vi ser jo også at for han var det godt å få slippe fra et langt og smertefullt sykeleie. I over to år har han kjempet mot kreften, og tapte til slutt. Men gjennom hele tiden har han holdt motet oppe og like til det siste greide han å holde på det gode humøret sitt. Imponerende.

Vi kommer til å savne den lune humoren, og de gode historiene.
Bildet over er fra hans kongerike, Blefjell, mot Ringurdin og Uverudfjell der han har ferdes i alle år, vinter og sommer.

Fredagen sto liksom i motsetningens tegn, Begravelse på formiddagen og 60 - årslag på kvelden

Da var det jaktkameraten som skulle feires. Og jegere er gode til å markere hverandres åremålsdager. Det vanker gaver av alle slag. Både nyttige og unyttige ! Både kjøpte og hjemmelagede. Spesielt den siste sjangeren er fantasifull og kreativ. Med mye omtanke og ertelyst !?!


Siden denne karen er en av de som nedlegger flest elger i løpet av jakta, fikk han "nytt" gevær, det var konstruert slik at det kom til å bli endel vanskeligere å treffe viltet, så det må nok en utvidet skyteprøve til for denne karen i år Trening, trening ....

Vi tok tidlig kvelden, var vel hjemme ved elleve tiden, da var det godt å roe seg i heimen før vi roa oss.

I dag fikk jeg telefon fra turvenninen min; - Det er fint vær, skal vi gå en tur ? -

Og det gjorde vi, før klokka halv ett hadde vi vært på en times gåtur, i det fine høstværet. Detmåtte bli en kort tur for det skulle feires bursdag i dag også, nå var det Annas tur til å fylle åttifem. Og det blei feiret i Hvammen, i den gamle stua der de bodde som nygifte. Det var koselig.

Etter maten var det tur til Åsen for spesielt interesserte (sprekeste) ;-)

Det var litt fjellklatring, men vi kom oss både opp og ned til fødestedet til mora til "Verdens største mann" John Åsen.
NRK har vært der og tatt opp film, og hadde John kommet dit ville han ha nådd opp til øverst på låvedør uten å stå på låvebrua !!!

Altså om han hadde stått på bakken ved siden av låvebrua hadde han nådd opp til øverst på låvedøra !!!!

Det sier kanskje like mye om små låver, som om store menn

Men, han var nå tross alt 2,78 m. sier historien.

Stien ned fra Åsen var et kapittel for seg, vi nærmest balanserte på ei hylle i fjellsida, det var omtent slik vi ser i tv når de filmer "der som ingen skulle tru...."

Desverre var kameraet uten strøm, men jeg håper å få noen bilder av nevø Torstein ;o)

Da vi kom ned igjen var det kaffe og masse kaker, så vi nærmest trillet bort til bilen, før den trillet hjem til "Broms" Altså en perfekt dag for oss gamlingene og vi sender en stor TAKK til vertskapet, til kakebakerene og til huseierne !!!Ingen kommentarer: