onsdag 15. april 2009

gåtur i nærmiljøet



Det blei en myk start på hverdagen etter påske, litt klesvask, og så en kaffetur til Rollag. Det er bestandig hyggelig :o) Den vesle dama til høyre var med, for barnehagen var stengt, så da blei det mormorbarnehage i stedet Vi tok oss en tur på "sommeren" Det vil si at vi gikk (prøvde å gå) på de bare stedene ! Det blei nok litt snø i støvlene til minsten, for hun har det travelt og spratt over snøflekkene. Unger finner bestandig så mye spennende når de går på tur ! Her er ei rotvelte, der fant hun ut at det kunne bli gapahuk, hvis hun fikk plukket nok slike lange pinner ;o). Vi bestemte at det måtte hun gjøre til sommeren, for da gjemte ikke snøen dem.


Så fikk hun hilse på maurene som hadde våknet etter vinterdvalen, de var litt skumle. Jeg prøvde å forklare at de var snille og jobbet på huset sitt hele tiden, men hun hadde dårlig erfaring med dem, og fortalte at de krabba opp på beinet hennes og beit ! Hardt ! Så fikk hun lov til å ta med en par stykker på pinnen på en liten flytur ! det gikk til nød an, da var de liksom ikke så farlige



Vi så masse elgspor og elgmøkk, og spor etter hjort. Så kom vi til noen vanndammer, det blei straks til brønnen til elgen og den minste dammen det var nok vasken !!


Vi hadde naturligvis med oss niste, to brødskiver med salami, de blei fortært på turens høyeste punkt, Kristina dekorerte mormor med et fiiint skjerf, det kunne man ha på seg bare for å bli litt penere !!! sa hun. Hva hun nå mente med det ?


Vi så også noe fin orange sopp på noe gammelt lauv som lå og råtnet, spørsmålet var om vi kunne spise den ?? Svaret var nei ;-/

Ja, der ser dere, det er ikke lite man kan se og lære på en tur som er ca 400 meter lang !!

1 kommentar:

Kari Auestad Tveiten sa...

Tenk hvis alle barn i verden hadde hatt en mormor som deg !!!