tirsdag 15. januar 2013

Mandag

 Turen vår til Nannestad blei riktig så fin
Det var kaldt klart vintervær, men fint å kjøre
Bare veier nesten hele sterkningen. Lørdagsmorgen dro vi ganske tidlig, først satte vi av barnebarnet nede i Flesberg, han skulle på jobb i skiheisen oppe på Ble. Så tok vi en liten tur innom Eikertun for å besøke tante Ingrid. hun havnet der etter oppholdet på sjukehuset.
Vi hadde ei koselig pratestund der med litt TVtitting - det var jo sport må vite :)
Etter en liten matstopp på Åmot var det strake vegen bort til Maura
 Der var det dekket fint bord til ni personer, og etter arbeidstid kom alle barna som bor i nærheten hjem for å spise middag med oss. Veldig hyggelig å kunne møte den yngere generasjonen også
Det vanket selvfølgelig gaver og blomster til søster som fylte år !!
Vi kosa oss med kaffe og kaker og praten gikk til langt på kveld
 
Det fine været holdt seg - så neste dag tok vi damene beina fatt og gikk en lang tur. kaldt var det, men det er så bratt der vi gikk at vi holdt varmen :)
Vi kjørte hjemover ved tre halvfiretiden - og kjørte rett inn i solnedgangen, hele veien fra Maura til Jevnaker. Det var en fargerik opplevelse ! Snøen var rosa, himmelen var rød, til og med sola var rød
 
Så vi måtte stoppe og ta bilder flere ganger på turen, det er ikke hver dag en ser slikt.
 
Da vi kom hjem var det ganske så kaldt i huset, vi hadde satt på noen varmeovner rundt omkring, men vi tør liksom ikke å reise fra dem når de står på det høyeste, så det var til å fyre på svarte livet for å få varma opp huset igjen. Vi (jeg) er litt gammeldags og vil ikke ha varmepumpe i huset, men fyrer på gamlemåten, så da må en ta den jobben som følger med.
Men så får vi jo litt trim da, med vedhogging og  bæring !!
vi fikk nå opp temperaturen i huset til  sengetid :)
I dag har det vært fotodag, og jeg måtte ut i tjuefire minusgrader i dag tidlig
Vi er jo vikinger, så en må jo bare følge opp da !!!
 
God ny uke :)
Snart er det vår :)

1 kommentar:

Barwitzki sa...

Jeg sender hjertelig hilsen til vikinger og ønsker deg fin turer med solskin. Huuu du har virkelig kald! Jeg har 3 minusgrader og bare 10 centimeter snø. Jeg elsker snø og naturligvis solen, herlig stjerne til snø. Det snør det snør hos oss litt!!
Ha deilig kveld. Klem Viola.