torsdag 29. desember 2011

nattprat


I dag har jeg vært ute i skogen og prøvekjørt det nye kameraet mitt !! Tror dere ikke at jeg fikk et flunkende nytt speilreflekskamera av familien til jul :))
Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg pakket opp gaven som blei behørig overrakt under møljeselskapet på julaftens formiddag !!
Egentlig hadde jeg slått fra meg tanken på et slikt kamera, det jeg hadde fungerte bra til mitt bruk, men innimellom - da jeg så alle
de flotte bildene av fugler og blomster som folk la ut på Facebook og blogger, tenkte jeg at det kunne jo vært moro.....
Men som sagt - det er jo bra det "gamle"
Og så er det sånn at nå må jeg jo ha større linse, større veske, større stativ -det greier seg ikke med en vanlig "gorilla" Og hvis jeg skal bli skikkelig naturfotograf må jeg jo ligge i lavvo å vente på elgen ??? Ja hvem vet hva dette kan føre til !!
Enn så lenge nøyer jeg meg med stubber og rare trær, kvister og trær ! I dag tok jeg turen opp til veslehytta som ligger oppi skogen
her. Der er det gammelskog og ganske vilt terreng. Det var gråvær
og litt dårlig lys, men jeg knipset gladelig ivei

En gammel stubbe med kikkhull i, et bratt fjell/berg som setter fantasien i sving, med huler og sprekker, hvor det vokser sisselrot og andre vekster.
Store tunge graner, en gammel tømmervei, utsikt oppover dalen
(når det ikke er tåke som i dag) i det hele tatt nok å feste blikket på :)
Det kom et lite snøfar på morningen i dag, nesten litt julestemning, men desverre blei det mildere og regnet tok over.
Nå er det glatt som fy ute her- Heldigvis blir veien strødd av en pålitelig kar som kommer så snart det trengs.... nå i kveld har jeg vært på besøk til ei god venninne oppe i bygda her, vi strikket, skravlet og løste garnfloker og andre floker ! Mens TV'n sto på uten lyd. Plutselig fikk vi se Henning Sommerro og Hans Rotmo på skjermen - da måtte vi skru opp lyden

og vi fikk en stund med flotte tankevekkende viser, feiende flott musikk og masse humor :) Det blei en vakker avslutning på dagen. Bare det at alle kaffekoppene har gjort meg lys våken
derfor sitter jeg her og knotter nå midt på natten...... Sånt kunne de sende mye mer av i nrk p 1
Bildene i dag er som sagt tatt med mitt nye kamera, og så fant jeg et nytt redigeringsprogram som jeg ikke skjønte mye av (faguttrykk på engelsk) men prøvde litt likevel - til høyre her.
Men nå er det natta - bare tre dager igjen av "tjugeølløv" nå......
God natt......

3 kommentarer:

Kari bloggside sa...

Gratulerer med nytt leketøy ! Kos deg masse med det og lek! Du har jo hatt flotte bilder fra før . Det er øya som ser som er halve bildet . Gleder meg til å følge deg . Godt nyttår !

Stubbetufsa sa...

Så flott at DU fikk et ordentlig kamera! Jeg gleder meg ordentlig, for du har jo tatt utmerkete bilder med det gamle, nå blir det vel enda bedre!
Kjempeklem!

Heidi sa...

Du har alltid vært så flink til å finne motiver til å ta bilder av! Kjempeartige bilder! Moro at du koser deg med kameraet! :-))

Godt nytt år!! :-D