torsdag 1. september 2011

Torsdag

Så har jamen mormor og gubben vært på tur til København !!


Det var moro... Takket vare at svoger Bjarne fylte 70 år i juli, og hadde fått tur i gave, blei vi spurt om vi ville være med på tur - og vi sier jo ikke nei til sånt no'Vi pakket snippesken og dro avsted mandag morgen, båten går kl. 1700, men vi hadde noen ærend på veien, og syns det er all right med god tid.


Vi er ikke akkurat lommekjent i Oslo heller (!) så vi trang den tida...


Båten skulle gå fra Akershusstranda ? Hvor var nå den ?


Heldigvis hadde reiseføget greie på det da, så vi kom oss ombord :)


Da vi kom fram neste morgen var det buss til byen, og så rett ned til "Nyhavn"
Som slett ikke er ny, det fikk vi høre av ei flink jente som var guide på kanalbåtene


Den er faktisk anlagt av Christien Kvart, som nordmennene kaller han, og det er jo en stund siden han levde og virket...


Han bygde dette tårnet også, med tre Alligatorer (?) som tvinner halene som tårn. Det skulle symbolisere Danmark, Sverige og Norge fortalte den samme guiden ...
I den brune bygningen bak til høyre holder riksdagen til mener jeg hun sa,

Dette er Danmarks nye opera, bygget i 2007
Jamen er vår finere - ikke sant ??


Det var ekstremt høy vannstand denne dagen så kanalbåtene


kom ikke fra på de vanlige stedene


Her for eksempel måtte vi gjøre vendereis, båten skrapet oppi !!Men opp til "den sorte Diamant" kom vi, det nye flotte hovedbiblioteket i byen,

det er bygget slik at det "lener" seg ut mot vannet, sju graders helling.

Det gir en spesiell speilvirkning, fra vannet, både for de som ferdes der i båt, vi kan se oss der i den røde båten, og når sola går ned blir det solskinnet reflektert inn i bygget.

Jeg har en gang vært inne der, det er helt spesielt å gå i trappene der inne i glassbygget. Ikke noe særlig for sånne som meg, med høydeskrekk :/ Men moro var det lell :)

Etter rundturen var det tid for lunsj, vi fant oss ei "skummel, gammel kro" med verdens beste mat og kjempehyggelig betjening, og spiste dansk sild, fleskesteg, frityrstekt rødspette og masse annet godt på et fat !! Og naturligvis en øl og en lille en attåt :)Timene gikk fort, og klokka fem snudde vi nesa hjemover. Vi sto på dekket under utseilingen og så utover sjøen, da skimta vi Øresundbroen, med de kakteristiske vindmøllene ved siden av. Og jamen fikk jeg et brukbart bilde, sjøl om jeg måtte soome ganske mye :)
Det blei en rolig kveld, og heldigvis ei rolig natt også, på nedoverturen var det urolig sjø, så senga rista oss våkne flere ganger ;(Men denne natta sov i hele tida, og våkna friske og uthvilte til hjemreisen med tog og buss til Kongsberg, der sto bilen og venta på oss....Og det er nå så rart med det - Borte bra, men hjemme best :))
Da bar det rett til skogs, for å puste inn lukta av nyvaska skog, og gulnet lauv, kantareller fant jeg også :)
Ha en fin første septemberkveld, nå skinner sola JIPPIII .........

1 kommentar:

Heidi sa...

Så artig tur! Ser ut som dere har fått sett og opplevd mye!

Det er godt å komme ut i skauen etter bytur, og sopp er det mengder av!

God fredag!