fredag 12. mars 2010

fredag


I morgen skal disse vinduene få "nye gardiner"

Det vil si det er jo noen som er arvet da, men de var nettopp slike jeg hadde tenkt å finne, litt grove i vevinga og linfarga. De lå på farten til å bli vevefiller, så fikk jeg snusen i det ;)) Og jamen fikk jeg dem til "Lillefri"

Nå er de lagt opp i passe lengde, nyvaska og klar til bruk. Blir vel nødt til å ta med duk som passer også da ? Liker farger rundt meg, men akkurat nå føler jeg for å forandre litt, så får vi se åssen det blir. De gardinkappene som henger der nå er bare noe som jeg fant i skapet da jeg tok ned da gamle gardinene, hadde bare en av hvert slag. Men de måtte gjøre tjenesten i disse ukene. Skal ha med noen andre bilder også.

Våren har meldt sin ankomst her i distriktet med slapseføre på veiene og vanskelige kjøreforhold. Men med den vesle snertene Liana'n kommer jeg nok fram i sørpa ;)


Må nok ta med ski også, hvis dette fine været holder seg blir det godt å være ute i sola innimellom arbeidsøktene Kanskje det slenger innom noen kjente også, som vil være med ut.


I går kveld var vi på årsmøte i Historielaget, det blir nok et flott år for laget med mange spennende turer og foredragsholdere. Den jeg personlig gleder meg mest til å høre på er en kar som heter Deveg Ruud. Han er fotograf og skriver mye. I tillegg har han hytte på fjellet oppi her og vil forhåpentligvis vise bilder derfra

Onkelen hans var den legendariske Birger Ruud, som hadde flerfoldige gullmedaljer i skihopping !

I efta var vi på besøk hos den eldste svogeren min og kona hans.

Koselig som alltid, men med en liten vemodsfølelse likevel, for han har nettopp startet opp med strålebehandling på radiumhospitalet. Svulst på lunga, hadde han fått. Han har aldri røyka, arbeidet som tømmerhugger i unge år og som bonde hele livet. Masse frisk luft og sundt levesett. Men det er så visst ingen garanti. Han er realistisk og praktisk og det viste seg vel egentlig i den måten han fortalte oss om dette på. Han fortalte uten omsvøp hvordan det forholdt seg, sa at noe skal man jo dø av og han var en gammel mann som hadde levd et godt liv. Nå hadde jo legene forsikret han om at dette var en type kreft som kunne kureres i de fleste tilfellene. Så sjøl om han snart er åttiåtte år hadde de gode forhåpninger til å få bukt med den.

Og er det noen åttiåringer som har muligheter til det så må det være han. Han har arbeidet hele livet, etter fylte 70 har han drevet med trearbeid og laget hundrevis av gjenstander hvert år som han har reist rundt på messer og markeder og solgt. Vi hadde med oss tre fulle bæreposer hjem som skal leveres til frivilligsentralen i bygda til gevinster på bingoen de har på møteplassen hver uke Alt har han laget etter jul. Aktiv gammel mann !!

Men slik er det vel å høre til den eldste generasjonen i familien Det gjelder å nyte livet mens en har det.2 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Jeg tror alle er aktive hos dere!
Og han, 88-åringen, så flittig med trearbeid! Håper det går bra med ham!
Du får hilse dine medsammensvorne i eldregeriljaen: Ho i nord tar på seg hatten for å ta den av seg for dere! Sånn en aktiv gjeng gleder mitt hjerte!

Bestemor Drillo sa...

Jeg blir imponert av dere der oppe!
Dere er nok av det gamle" seige" slaget som alltid har noe på gang!!
Her feirer vi 70 års dag i flere omganger!! Gruer meg litt til i morgen, men han det gjelder er like rolig!! Klem og god søndag!!