mandag 7. november 2011

MandagNy uke og nye muligheter !

Bakehelga gikk bokstavelig talt som smurt ;)

Det blei 70 gode gammeldagse lefsekling, til deling på tre ;) Jentene kom kl 1030 på lørdag morgen. Da hadde de kjørt fra henholdsvis Røyken og Slemmestad.

En liten kaffepause før vi satte igang. Det er ganske mye jobb å lage lefser på gamlemåten, og noen god ny måte er visst ikke finni opp enda :)

Sete deigen, lage emner, som skal hvile litt, akkurat passse tid til å drikke kaffe før man går i gang. Vi har laget "grovkjøkken i det som var vaskerom den gang det var kuer på gården
Der er det greit å stå med kjevling og steiking. Jorunn har vært med i fem år nå, og kan det meste, Camilla var nybegynner, men lå ikke noe etter på utkjevlingsfronten for det :)
Jeg bare kommanderte og stekte . En kjempefin ordning....Etter steikinga skal lefsene "hvile " før smøring, lørdagseftan dro vi til Stasjonsfruene og spiste oss gode og mette i pausen, søndag tok vi med kaffe på termos opp til Veslehytta som ligger rett oppi skogen her. Gjestene tok en ekstra runde bort til bekkejuvet, og jeg "dekket" på med kaffe og smultringer på trappa !
Så var det farvel for denne gang....
I dag mandag, var det som vanlig fotodag på arkivet, fikk unna både skanning og skjemaskriving av bildene som vi startet på for et par uker siden.


Det har vært nydelig soldag her i hele dag, og etter middag dro jeg opp i enden på skogsbilveien og gikk en lang tur med Kira. Bare få minutter etter vi startet fikk hun los på en elg !! Jeg så ryggen på den da de for opp mot fjellet... Jeg ringte til Hundeeieren for å få noen gode råd, var det ok? kom hun tilbake snart ? måtte jeg vente? Svaret var; ja, tja? jnaj, men legg igjen noe der dere gikk ut ! Nå var det strålende fotovær, så jeg ruslet rundt og knipset både det ene og det andre, resultatet ser de her...


Og, mens jeg rigget opp gåstavene som fotostativ, for å ta bilde av en nesten full måne, kom hun løpende, glad og fornøyd bort til meg, og vi kunne begynne på hjemveien.
DEt var et så vakkert lys, hele skogen og himelen var rosa
Til og med vannet i bekken fikk et rosa skjær.

Kommer du over her da mormor ? spør Kira - hun hadde ikke no' problem med å hoppe over bekken. Og jamen greide jeg det også, der hvor hun står og venter på meg ;)
En flott høstdag, sånne vil vi gjerne ha fler av, de korter inn på vinteren synes jeg ;)
Ha en riktig god natt!

Nå har jeg kommet inn på to - tre kommentarfelt igjen, så da er vel ting i orden igjen da. Må prøve Hønemora på nabbogården også :)

3 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

De er heldige som har mormor til å "kommandere"
Det er så fint at håndverket blir holdt i hevd!
Klem fra meg!

Heidi sa...

Herlig tradisjon dere har :-))
Kjempeflinke damer!

Og virkelig utrolig flotte bilder. Ikke ofte man ser så fint bilde av månen! :-))

Vi snakkes!

Stubbetufsa sa...

Å, mormor, du tar de nydeligste bilder!
Det på bloggtoppen er supert!
Til ditt spørsmål: Jeg kan ikke huske at det var butikk i Bognelv. Men mot
krysset i langfjordbotn var det en liten butikk med all salgs ting. Litt mat, litt klær, nips og gaver, kjøkkenting, julepyntekuler fra riktig gamle dager.
Og mellom der og Bognelv var det en matbutikk som Coop overtok og la ned etter hvert... ethvert forsøk på å drive butikk der etterpå mislyktes...
Klem til deg, lille geskjeftige dame!