lørdag 26. november 2011

Lørdag

Så var det lørdag, og første søndag i advent i morra.


Noen har allerede stæsjet opp huset med nisser og lys ! Jeg henger litt etter på det området jeg da. Jula for meg begynner 24. desember klokka tolv ;)


Da er det familietreff med hele hurven. Mølje og graut blir servert Før var jeg streng på at det var mølje og bare det - men med åra har jeg visst blitt litt mer medgjørlig og slenger på en kjele med rømmegrøt for de som liker det bedre. Noen vil gjerne ha begge deler !!


Jeg har alt begynt å tenke på bordplasseringer og sånne detaljer. Da mener jeg ikke hvem som skal sitte hvor, men hvor borda skal stå !!


Vi er så mange at det trengs en liten ommøblering i heimen for å får plassert alle ;))
Heldigvis er alle behjelpelige med å få ting på plass igjen etterpå, når julefreden senker seg i huset......
Naturen har startet pyntinga den og, oppe i liene ligger det hvitt nå, men her er det bare en anelse snø enda. Fint det også, furustubbene så ut som hvite blomster da jeg gikk der. Uka gått unna på sedvanlig vis. Mandag fotodag, tirsdag tur til kusina for å få tak i flere familiebilder og skanning av dem, begynner å bli noen sider i boka nå. Jeg hadde et lite håp om å få det ferdig til jul, men den tanken har jeg slått fra meg - mye å nøste i enda gitt !!

Torsdag kveld var det sangkveld hos Stasjonsfruene ;) Historielaget m.fl. arrangerer det en gang i måneden, skikkelig trivelig. Denne gangen var vi ikke så mange, men det nærmer seg jul og folk strever vel på med lefsebakst og andre forberedelser ? De burde egentlig ha droppet det noen timer denne kvelden, for det blei så koselig - og nesten litt julestemning, for vi sang julesanger både Prøysen og de gode gamle så det var nesten som vi ventet nissen skulle banke på døren nårsomhelst :))

I dag har jeg og ei venninne vært på kunstutstilling på Nøstetangen museum, der lå en av landets første glassverk. Lysekronene i Kongsberg kirke blei laget der i 1760 - 70 åra, etter befaling av Danskekongen. Han eide jo både landet og alle herligheter, så som sølv, skog, hus og kirker. Ja, alt ... Mange historier knytter seg til dette, og de fikk vi høre om idag, etter åpningen av utstillingen fikk vi superfin omvisning med Åse Klundelien som guide. En stor opplevelse var det. Etter dette dro vi til turvenner som bor i Mjøndalen og fikk utsøkt middag ! Lutefisk med tilbehør !! For meg var det spesielt bra for jeg må med skam bekjenne at jeg ikke hadde spist det før :(Men det var jo kjempegodt og det blir nok ikke siste gang jeg prøver det :))Jeg glemte aldeles bort å ta bilder i dag, så det må bli en annen gang de får bilder fra Nøstetangen, det er absolutt verd et besøk - hvis dere er på de kanter.Nå lyser adventlys både i vinduet og på kjøkkenbordet, trivelig ;)Ha det godt dere som ser innom ! Kos dekkan i førjulsvinteren !!

2 kommentarer:

Heidi sa...

Heisann!
Det er ingen tvil med at travle tider gir travle folk ;-) Ser at det ikke mangler på aktivitet hos deg heller ;-)

Tid til en tur i morgen før grendehuset eller på mandag? :-)

Bestemor Drillo sa...

Så koselig med tradisjoner! Du vet virkelig å ta vare på dem!
Ha en flott adventstid!
Klem!