fredag 11. november 2011

Fredag

Jamen er det fredagen igjen gitt !!

Ukene bare fyker avsted, siden bakehelg og fotomandag har tida gått til "research"

Kan også kalles faktaopplysninger ;) Om familens historie.

Det er faktisk ganske spennende å finne ut av når de flyttet hit til distriktet, hva arbeidet de med ? Hvorfor flyttet de hit ? Hva tjente de i forhold til hva ting kostet ??

Dette og mere til er noen av tingene vi prøver å få svar på, ikke bare slektstreet, men alle små hverdagsting vi greier å spore opp !!

Foreløpig går vi tilbake til 1860 -70 åra da besteforeldrene blei født...

Her et stemningsbilde som er "bare" 69 år gammelt !!
Min bror sitter som nr. to fra høyre Tante ved siden av han, så to kusiner og Bestemor til venstre. Bildet er tatt på Eikerveien i Kongsberg


Det er jo ganske utrolig hva en finner i gamle hus, hos bror min fantes dette gamle fine innbydelseskortet fra 1937. Altså 74 år gammel, det lå sammen med gamle aviser som isolasjon på loftet, og blei funnet da de la på ekstra isolsjonsmatter for et par år siden !! Da vi var 8 - 10 år gamle var det vanlig med slike kort, til begravelser og andre store familiebegivenheter. Vi hadde såkalte grannelag, fem til åtte-ti gårder som lå i høvelig gå avstand fra heimen, vi største ungene gikk rundt og delte ut konvolutter til alle.


Nesten alle steder blei vi bedt inn på kake og melk eller kaffe til ! Så vi sa aldri nei når det gjaldt denne jobben


Måtte bare slenge på et bilde fra yndlingsturtjernet mitt, har ikke fått vært der siden mandag For uka har gått med til historieskriving og skanning av bilder. "Heldigvis" har det vært gråvær, så det å sitte inne er ok :)

Nå i ettermiddag har vi hatt besøk av gamle venner til "Eftasvæl" (ettermiddagsmat)
Det var kjempekoselig, de kom halv fem og dro igjen kl. halv elleve så vi fikk rikelig med tid til spising og mimring. Det skal ikke bli like lenge til neste gang, det er i alle fall sikkert ;)
I morra har far i huset invitert meg på hyttetur, og da sier ikke jeg nei ;))

Kanskje siste tur før snøen daler ned..... kjekt å sjekke ting før vinteren - litt påfyll med vedsekker, propan og diverse
GOD NATT ......

Ingen kommentarer: