mandag 18. juli 2011

Mandag
Vi tok med oss Kris og dro på hytta på lørdag, det var ganske fint vær, bare noen små skyer her og der på himmelen


Jeg veit om ei myr like ved hytta, der blir moltene tidlig modne, så jeg dro opp dit med det samme vi kom fram :), Joda, der sto de, gule og røde og flotte !


Det blei ca en halvkilo, noe av det blei dessert til oss tre etter grillmaten :)
Så var det bading i seterkulpen, vi to spreke damene det naturligvis - ikke onkel Svein ville være med engang ??Kris ville fiske, så vi sykla bort til Krokvannet, hun er blitt så flink til å slenge med spinneren !

Flott kast, like ved der fisken hoppa for litt siden !

Så er det bare å dra inn, sakte og rolig, og så om igjen......


Dette kan hun :)


Da vi skulle gå tilbake til veien, der syklene sto, la disse to på svøm, ut fra landet der vi hadde stått og slengt !


Vi må jo ha gått svært så stille etter som de ikke rømte før vi gikk igjen !Vi sykla litt nordover på veien også, det begynte å bli kvelden, og det hadde vært fint vær hele dagen, det kom noen skremmedråper da vi skulle sitte ute å spise middagen, så vi måtte trekke inn på veranden, ellers hadde vi hatt en fin sommerdag. Mens vi sto og så utover Rolsvannet og opp mot Holtefjell kom det noe fete skyer rullende over åsen, de lovet ikke bra for morgendagen :(Og, riktignok, neste morgen bøtta det ned, det blei litt opphold og jeg tok meg en tur mot Langvannet, og runda mot ei seter som ligger borti der, veit om noen myrer der også !!


Det var litt tåka, men den hang oppe i åsene så jeg vandret med freidig mot....


Men det er glatt og vått så en må gå noen ekstra svinger for å komme fram, ikke fant jeg den myra jeg tenkte på heller, så jeg holdt meg etter et bekkeløp som svinga seg fra. Plutselig sto jeg på noen kjempestore myrer jeg ikke kjente igjen, jeg prøvde å se hvor sola var gjømt bak skyene, men de var tette som bare det, jeg mente å finne en lysning som kunne være mot sør, og la om retningen mot det jeg trodde var omtrent mot hytta...


Etter ei stund kom jeg på en gammel sti, den var ikke mye brukt nesten gjengrodd, men jeg er jo godt kjent her, så jeg gjettet på at det var stien mot Lauvtjennhaugen, en gammel plass/ seter som ligger litt sørvest for hytta vår.


Plutselig så jeg en fin rydningsrøys og en steingard, det hadde jeg ikke sett her før, men jeg fortsatte å gå etter stien, de fører jo som regel et eller annet sted ?


Joda etter noen minutter sto jeg ved fjøset til den plassen jeg tenkte på, men i feil retning i forhold til hytta !!


Nå hadde regnet begynt for fulle igjen, og fleesejakka var gjennomvåt, det var resten av meg også. Men - nå var jeg på kjente trakter, så det var bare å gå på i plaskregnet.


Sånn omtrent en halvtime etterpå kom jeg til hytta, heldigvis hadde gubben fyra opp i ovnen, han regna med jeg var kald og våt etter all molteplukkninga !!!!


Måtte jo skuffe dem i så måte da, men neste gang - da skal jeg finne den myra........

1 kommentar:

Heidi sa...

Høres ut some en god helg! Også så mye molter! Kan tenke meg det smakte med nyplukkede! :-)

Og slett ikke verst å oppdage nye måter å komme til samme sted ;-)