søndag 15. november 2009

Søndag


Så lakker og lir det med denne helga i november også. Nå er vi halveis og vel så det.

Her har det regna i nesten to dager, men heldigvis har ikke all snøen forsvunnet. Men tåka hang tjukk da jeg var ute i formiddag. På veien hjem lysna det og sola gjorde sitt beste for å bryte gjennom skydekket.

Egentlig burde jeg vært på Helselagsbasaren, men det er så glatt på veiene at jeg holder meg hjemme i dag.

Vi har et flittig helselag i bygda, det er delt inn i kretser, etter de gamle skolekretsene som var for noen år tilbake - faktisk femti ! (år altså)

Nå er det bare en igjen fra neste år. Noe vi er fryktelig skuffet over.

Kommunen skal spare penger !!!

Men i det herrens (?) år 2009 har denne kommunen også lagt eiendomsskatt på alle hus- og grunneiere. I den prosessen skjedde en masse feil som de nå prøver å rette opp, med det til følge at de har kjempestore utgifter til jurister, og en ny runde må tas til alle stedene hvor det var feil, ikke mindre enn tre personer kom hit til oss, her en dag.

Kommunen er ca fem mil lang, det meste av bebyggelsen ligger oppe i dalsidene så kilometerprisen blir ikke billig til disse folka, og lønna er nok ikke på det laveste trinnet heller

Juristene er som vi veit, meget flinke til å ta betalt for tjenestene sine ... Så nå driver altså våre kommuneansatte og "sparer penger" Som våre folkevalgte har gitt beskjed om !

JODA politikk er vanskelig :(((

Ja altså ,det var helselag jeg snakka om - Vi har små grendelag i de forskjellige kretsene og et hovedstyre som består av lederne i de nevnte kretsene. Denne årlig basaren pleier å innbringe ca 45 - 50.000 kroner noe vi er svært godt fornøyd med. Laget pleier å sponse skolene med Polenreiser, utstyr på lekeplassen og lignende. Vi gir penger til Eldresenteret og Bygdeheimen. Nå har vi planer om ei trapp ned i svømmebassenget som kan gjøre det lettere for eldre og uføre å bruke det flotte bassenget som finns her.


Og jamen tittet sola fram så det blei lyst og fint i noen timer. Da kom arbeidslysten tilbake, og jeg fikk faldet ferdig de nye kjøkkengardinene mine :)

Nå siger mørket på utenfor vinduene, meiser og grønnsisik kappes om solsikkefrøene som er igjen i beholderen og katten Filosophus ligger på lur under ripsbuskene

Alt i alt en perfekt søndagsefta ;)

3 kommentarer:

Jorids BestemorBlogg. sa...

Koselig og interesant blogging her hos deg også Mor Morr,jeg har lagt meg til som følger og ser gladelig innom deg senere.
Takk også for koselige ord på bloggen min!!
Ønsker deg en god uke!!
Klem fra Jorid!!!

Bestemor Drillo sa...

Hei mor-mor! Så fine bilder du viser! Tror du bor i ei levande bygd med helsebasar og andre aktiviteter! Lykkelige du ;) Ha en fin dag i morgen og god natt!
Klem!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så koselig å få kommentar fra deg. Skikkelig sprekt gjort av ei oldemor. Blogging er jo så artig måte å få delt litt av skrivelysten og det en har på hjertet. Ha en fin dag!