mandag 23. november 2009

Mandag


Tidlig mandag morgen, det her såvidt begynt å lysne.

Tåka henger ned i tretoppene og det drypper fra himmelen
akkurat som det pleier !

Så får jeg bare se på bildene og tenke på åssen det kan være, på en solblank høstdag.

Nå nærmer det seg tiden for solsnu, mindre enn en måned igjen ;) Og akkurat på denne tiden er det nok å fylle tiden med. Julekaker, julegaver, julevask, julebord, julegrantenning og ikke minst, juletilstelning på Bygdetunet, som vi skal prøve å få til i år også.

Vi må bare finne noen snille mennesker som kan være med oss å stelle i stand, og gjøre alt klart. Regner med at det ordner seg i år også Noen tar med seg hestene sine, og noen tar ansvar for å lage bål som vi kan samles rundt.

Et par stykker må koke nissegrøt som skal serveres ute i det fri !! Og sist men ikke minst, noen må lage litt underholdning av noe slag. Så vi får se hva det blir utav det.

Bildet her er fra noen år tilbake, med nisser i snøen !

Eller gikk lørdagen og søndagen som en røyk, med baking og skravling over en lav sko !! Kjekt å være to om slike tidkrevende jobber, da kan en drøfte alt fra de siste hendelser i den store verden, til de siste nyhetene i slekta ! Om noen har gifta seg, finni seg en kjærest, fått barn elller lignende :o)

Nå var det ingen slike store hendelser innen vår krets denne gangen, men det gjorde ikke til at vi manglet samtaleemner !!

Vi bakte i noen timer på lørdagen og som avslutning dro vi opp til Julehuset.

Der fikk vi servert lefse og rakfisk, årets nye fra Hardangervidda. Det smakte helt fortreffelig.

I tillegg fikk vi høre gårdens historie og litt om oppstarten av bedriften. Laila er bare FLINK !! Og mannen naturligvis, som måtte stelle dyra fordi vi kom der midt i fjøs-stellet

Naturligvis var det noen nisser som blei med oss hjem ;)

Hjemme ventet middagen som besto av potetklubb med tilbehør. De fikk bein å gå på ja....

På søndagsmorgen måtte vi i gang igjen, for vi skulle jo ha en bunke hver,

så vi tro til med en ny deig, mens den "hvilte" gikk vi to bakedamene en runde i skogen, for å mjuke opp ryggen som slett ikke liker å stå halvkroket over et bord i timesvis !

Vel tilbake satte vi igang med kjevling og steiking, så inn for å smøre lefsene og jamen, i løpet av vel to timer hadde vi neste porsjon klar ! Faktisk føler en seg ganske vel når det ligge fire hauger med ferdigsmurt Numedalskling foran en på bordet !!! Ikke så veldig vanskelig, men et dugelig arbeide

Desverre blei det ikke tatt noen bilder, men prøvesmakingen var også vellykket :O)

Så var det deilig kjøttkakemiddag som Far i huset hadde laget, og så var det avskjedens time . Tida går bare alt for fort, men vi er helt bestemt på at det ikke må bli lenge til neste gang vi møtes !!!


Sånt vær vil vi ha i november, ikke bare tåke og slaps, men nå lysner det ute, kanskje blir det gløtt av sol ?

1 kommentar:

Bestemor Drillo sa...

For et koselig innlegg, det er som om julefølelsen siger innover meg!
Flotte bilder;) Her regner det uavbrutt og jordene botover står under vann, men lite vi kan gjøre med det ! Ha en fin uke;)