torsdag 19. juli 2012

Torsdag

Hei ! Jamen er det torsdag, og jeg har ikke skrivi noe her denne uka !
Dagene går, og vi venter på sommeren.
I skrivende stund sitter jeg med pledd over beina ;/ Det er for gæli når det er midten av juli, burde jo  være "tropenetter" på denne tida  - 12 plussgrader er ikke noe å skryte av
Men - vi har faktisk hatt et par dager uten regnskurer nå, da skal man kasskje ikke klage....
Søndag var vi og et vennepar på biltur til Rjukan og Tuddal Vi spiste middag på  "Hyttegrenda"  så dro vi over fjellet forbi Gaustadtoppen og ned til Tuddal. Der var vi innom Tonehall, utstillingslokalene til Knut Buen og kona hans Tone
Og jamen var de til stede begge to, så vi fikk en hyggelig prat med dem. Det er et par som er ganske allsidige når det gjelder kunstnerisk utfolding !!
Knut veit vi jo er i landstoppen når det gjelder hardingfelespill, i tillegg driver han med rosemaling og diktskriving. Kona hans er også flink kunstmaler, det henger mange fine bilder som hun har laget, i lokalet der. Hadde lommeboka vært stinn av lapper, og stueveggene her vært større, hadde det nok noen av dem blitt med meg hjem . Flotte landskap, men også underfundige glimt fra seterliv og leik :)

Mandag dro vi og en kamerat på hyttebesøk med nistemat, som for anledningen var reker, loff og majones !! Ikke helt vanlig kost oppi fjella her, men det smakte godt likevel, da det var fortært henta noen fram brød og ost som blei stekt på grillen, så alle ti blei mette ;)
Barnebarn Knut og jeg gikk hjem, en laaang time i bratte nedoverbakker uten sti !
 God trim ;)

Så har vi fått dyr på gården igjen da !!  Vi har overtatt noen av sauene til "Hønemor" som bor nede i bakken her, hun ville kvitte seg med dem, for å få plass til flere høner, mange flotte og rare høns som vi ikke har sett maken til !
 Sauene har jo gått på jordet her en stund, men nå er det vi som har ansvaret for dem. Enda går det bra, de vasser i gras til magen og har ikke noe å klage på - foreløpig.
Innimellom får de noen ekstra godbiter av Kristina og vennene hennes.

Blomstene stakkar de regner nesten bort, jeg tok en runde med fotoapparatet i dag,  

Pelargoniene har små blomster, bladene gulner sjøl om de står delvis under tak, fløyelsblomstene klarer seg, men vokser ikke noe særlig, de bare overlever !!!
Sommergeorginene blir spist opp av noen mystiske vesener, i allefall bladene;(
De ville blomstene som vokser langs steingjerdet greier seg best, så som blåknapp og rødkløver og diverse. De er vel tøffere til å klare seg.
Nei - klokka tikker mot midnatta, så det er vel best å knyte beinhaugen........God natt ;) 

2 kommentarer:

Villmarkstausa sa...

Hei Mormor.
Har du fått deg sau. Ålreite dyr det;-)) Litt koselig med den sauen.
God lørdag.
Klem fra Ingun

Bestemor Drillo sa...

Hei du !
Takk for kommentaren! Jeg prøver å komme innom dere, men det blir med tanken! Jeg er ikke rare vesenet for tia, men håper på bedre tider!
Som vanlig er det så koselig å komme innom deg og Numedalen med alle flotte naturbilder og dine fortellinger. Klem fra meg!