mandag 13. februar 2012

Søndagskvelden

Så er det like før denne helga glir over i mandag,
og ny uke, men nye utfordringer !

 Jeg tok med meg de to minste barnebarna og reiste på Frili etter skoletid på fredag. Det var fint vær, og ikke alt for kaldt. På veien var vi innom på Flesberg handel og provianterte !!
Side   vi var tre personer som ville være med å bestemme hva vi skulle spise så tok  ungene hver sin vogn og jeg kom etter med huskelappen !!
En lettere stresset bestemor og to ivrige unger  startet på runden i butikken ! -Hva liker dere på maten ? - Jordbærsyltetøy !!   Ok jordbærsyltetøy blei lagt i kurven(e)  hva liker dere til middag, jeg har med knakkpølser - er det best med potetstappe eller pasta ?    Pasta !!  Og sånn holdt vi på til vi kom til kassa, ungene fikk hver sin pose og skulle pakke, mormor betalte !!   Da vi kom fram, hadde fyra i ovnen og skulle legge maten i skap og skuffer, hadde vi dobbelt opp av syltetøy, makrell i tomat og kjeks !!!
Men men, det var jo mat som holder seg en  stund, så da har vi til neste gang :)
 Vi kokte rømmegrøt fra pose, og ungene spiste
to porsjoner hver !! Så gikk vi ut på tur. Sola hadde gjømt seg der vi var, men lyste fremdeles på åsene rundt oss. (Bildene over)
Vi gikk bortover skogbilveien og til brua, som er et fast innslag i turene våre. der hender det vi ser fisk om sommeren, og der var det moro å kaste snøballer ned i så det blei bølger som lagde bevegelse i isflakene på elva.
Det var nesten mørkt da vi gikk tilbake til hytta, men himmelen lyste rosa ovealt rundt oss ;)
Lørdag var det strålende sol fra vi våknet, litt kaldt, men snart fikk sola snøen til å drysse fra trærne     Vi gikk mot Langvannet, der er så fin løype , og ingen store bakker, for det liker ikke mormor lenger ;/ Men  da vi hadde vært ute en liten time, begynte Kristina å klage på vondt i halsen, og at hun var sliten, hun var litt blank i øya, og så litt tufs ut, så vi snudde og gikk hjem. Den lille dama blei mer og mer slapp, dro skiene etter seg, sjøl om mormor sa at det gikk fortere når hun hadde de på....  Etter en liten prat, blei vi enige om at vi skulle ringe til pappa, så han kunne hente henne, og aller helst
Lars også, så han kunne være hos henne hjemme !
 Kristina blei plasert i sofa'en og Lars og jeg gikk opp bakken for å ringe hjem. (ikke dekning på hytta) Mens vi ventet på pappa'n så lagde mormor middag, og ungene laftet opp hytter på spisebordet !!  Pølsemiddagen blei spist med stort behag, halsevondet hadde ikke greidd å sette knekken på matlysten :) 
Så blei mormor igjen aleine på hytta da, det var forsåvidt helt greit det, jeg hadde med to bøker, innredet meg i senga, med sjokolade, kjeks!, bøker og to leselys, det finnes nemlig ikke strøm der, så  batteridrevne campinglykter gjør tjenesten. men de er helt OK.   I dag, søndag var det også strålende vær, så jeg tok på skiene  puttet fotoapparatene i sekken og tok turen til Langvannet igjen.  Det var stille i løypa i  dag, jeg møtte bare et ungt par, men kanskje jeg var litt tidlig ute ? Folk må kanskje spise søndagsmiddaden før de drar ut...   Men flott var det - hvis du ser nøye etter på det siste bildet ser du "diamantene" ssom ligger strødd utover snøen !!

2 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Kjekt å lese om deg og borneborna.
Eg seier ofte at det er samværet med dei som gjer prikken over i-en.

Ynskjer deg ei fin veke !

Stubbetufsa sa...

Variert dag, dette!
Ha det riktig bra videre!