mandag 22. november 2010

mandag


Ja, nå har det vært den store lefsebakehelga her :)
Hvert år i slutten av november kommer kusina mi fra Slemmestad opp hit for å bake kling .
Det har blitt en hyggelig tradisjon, fjerde eller femte året nå.
(Det er forøvrig den samme kusina som er med på Holtefjellturene hver sommer)
Vi har det så morsomt sammen, jobber og prater og skravler så vi merker ikke at ryggen protesterer og armene er vonde !!
Egentlig rart å tenke på at den blide jenta til venstre her er en godt voksen dame nå, den andre på bildet er også ei kusine, men hun var ikke med nå.
Her står de utafor fjøsdøra hos besteforeldrene vår.
Det var naturligvis endel snakk om "gamledager" mens hun var her. Og så har hun fått sitt første barnebarn i år, og der hadde jo jeg mange gode(?) råd å komme med veit du !
Og, ikke minst, vi skal prøve å få istand et søskenbarntreff til sommeren . Det er ikke mange igjen av den eldre garde, bare tre her i landet og to i Danmark. Alle sammmen er godt over åtti, og ikke så spreke lenger. Og hvis jeg tenker etter så er jamen søskenbarna fra åtti år og nedover også Forstå det den som kan !!
Ellers går jo dagene som vanlig, "monsterkulda" har ikke nådd oss enda, og om det blir opp til 25 kalde grader, så er ikke det noen ny rekord for mitt vedkommende. Ikke for så mange andre heller tenker jeg. Jeg har gått to kilometer til skole (og andre steder) i opptil 36 kalde grader og har ikke tatt noe men av det !!
Og dere husk endelig å passe på husa - ta de inn om kvelden- om nødvendig.......
Jeg blir litt irritert av alle disse advarselene so står med kjempebokstaver på forsiden av løssalgsavisene !! Nå kommer det STORE snømengder, det blir KALDT over hele landet (Sikkert ikke så farlig hvis det bare er ovafor Sinsenkrysset)
Så er det stormvarsel og så er det uvær i vente - ja og så da ? vær er det jo bestandig, enten det ene eller det andre. Og i våre dager har det vel mindre påvirkning i hverdagen enn noen sinne. Nå da alle har sitt arbeide innomhus. I alle fall de aller fleste
Ja, ja det var dagens samfunnsrefs ;)
Godt å få det ut :)))

Her står bake- og turkusina mi til høyre og broren hennes til venstre en vinter dag i slutten av femtiåra

4 kommentarer:

Heidi sa...

Høres ut som dere har hatt det flott i helga! Moro å ha slike faste aktiviteter, og ikke minst viktig.

Helt enig med alt dramaet media drar frem om vinteren. Det er absolutt ikke noe å lage oppstandelse av.

Ha en fin mandag!

Tee of Vinnord Cottage sa...

Hi hi... ja tenke meg stasjonsfruene kunne tenke seg sofaen min :) Den er rett og slett hærlig er den!!! Stråler av glede nå! Takk for søt hilsen inne hos meg :)

Tee of Vinnord Cottage sa...

du? Har stasjonsfruene blogg? :)

Ingun sa...

Så hyggelig dere har det. Fint at noen lager rom for hygge og kos.. Leser meg nedover i begge bloggene dine. Hyggelig lesning. Fikk lyst til å lage en slik blogg med gamle historier og bilder....Har en eske full, fra slektgården og menneskene der.....