fredag 13. mars 2009

Lov og rett, og litt til


I går, torsdag var tre fra fotogjengen nedover til Tønsberg for å lære om lov og rett når det gjelder bruk av bilder, gamle og ikke så gamle.

Det var nesten en litt skremmende opplevelse !

Det er mye å ta hensyn til når men holder på med slikt arbeid, Eierforhold, opphavsrett, motivbeskyttelse, fredningstid, verkshøyde ? Var noen av ordene vi lærte, og fikk et lite innblikk i

Lovens bokstav sier så mye, men det var vel nesten ingen regel uten at det var et eller flere unntak ??!!

Så, hva da ? Hvor lenge skal man søke etter opphavsmannen eller personen på bildet for å spørre om lov ?

Og hvem avgjør eventuelle uenigheter/tvister ! Lensmannen ? Og hvor er han ?

Eller Nasjonalbiblioteket ? Hvem er det ??

Eller ABMu ? Hva er det ??

Som dere skjønner fler spørsmål enn svar denne dagen (for meg i alle fall)

Ja, ja vi får vel stulle på oppi kroken vår, og se åssen det går til slutt :-/

Det var i hvert fall deilig å komme hjem. Midt i blåtimen, så det blei flere bilder på vegen fra garasjen og inn.
Viser noen av dem her. Legg merke til at de har fått et par bokstaver på seg !!
Opphavsrett !! He ..he
Dyret til høyre her trur jeg er vaktsøya, hun ligger på bakketoppen ved stabburet og passer på
Nå kan vi være trygge.
Vaktsøya lytter og værer, og tramper hardt i bakken når den merker noe uvanlig eller skummelt :o) Takk til dere jenter som lagde denne fine skulpturen til oss.


I gårkveld var jeg på nabobesøk til Jorunn, og i dag har vi vært på besøk hos Tante Marit. Koselig for oss, og hun satte tydeligvis også pris på at vi stakk innom


Vi hadde med oss kaffe på termokanne og en pose med wienerbrød, nok til alle, men--- Marit hun vil gjerne spandere, så det vanket både daimkake og andre godsaker der

Som dere ser: Mye snø, nå skal det sies at dette er vegkanten da, så fresen har lagt til litt ekstra her, men altså: Skikkelig vinter.
Og nå skinner sola så fint på verandaen at jeg må ut og prøve den, for første gang på denne tiden av året. Den har jo snart ettårsdag Da må vel det markeres ?

1 kommentar:

Kari bloggside sa...

Du verden så flinke dere er ! Viktig at dere tar sånne juridiske ting nå slik at dere ikke får noen overraskelser etterhvert... Eller så skjønner jeg deg godt i det at det er mange ubesvarte spørsmål. Driver med studier på Høgskolen på Hedemark ved siden av full jobb og dette semesteret er det juss som er tema. Så... har akkurat kommet hjem fra tre dager med "personvernlov, opphavsrett og forvaltningslov". Spennende og viktig men og ikke like lett bestandig !