tirsdag 2. april 2013

Påsken 2013

 
Etter de tre fine dagene på Ble, rigga vi oss til hjemme og tenkte at det var jo flott å få tre så bra dager på fjellet i påsken ! Lenge siden sist egentlig !
Men det skulle bli mer ja.....
Torsdag morgen ringte noen  (kortspell)venner og spurte om vi skulle ta en tur for å spise middag ett sted. Vi havna på Dagalifjell (Bare åtte ti mil unna )  Kjøpte verdens beste ørretfilet  der, etter en liten sightseeing dro vi hjem og spiste is og bær til dessert.
Og naturligvis blei det tid til et par runder med whist :)
 
Dagen etter blei vi bedt til Vegglifjell, der  venta datter og svigersønn med nydelig kyllinggryte, vi spiste og kosa oss verre, og blei der til langt på kveld. Det var ganske surt vær så vi holdt oss innendørs . Men fikk jo tatt bilde av den karakteristiske "Høna"  eller egentlig Nordmannskjørkja, en varde oppi fjellet fra eldgamle tider. Sagnet sier at en "nordmann" altså en fra Vestlandet falt utfor der en gang han vandret langs slepa. Men nå i disse Turisttider har den blitt påbygget så den ligner ei høne. Hvis du klikker på bildet blir den større :)
 
 Lørdag gjentok vi påskemoroa fra i fjor ! Vi dro til Sigdal på de sedvanlige  Finnerudlekene
Der tusset det av folk, fra barnevognstadiet til eldste mann på nesten nitti !
Det var diverse aktiviteter med tre klasser: Fra 0 til 6 år, fra 6 til femten og fra femten til hundre år
Det vanket naturligvis premier til alle, og ikke bare en,  men en bærepose full. Stor stemning, og alle var fornøyde, det var matservering fra kjøkkenet så ingen behøvde å gå sultne der i fra...
 
Søndag blei vi invitert til Ble, til ei hytte vi leide i femten år !! Veldig hyggelig å se det igjen, det er ca ti år siden vi sluttet å være der. Vi fikk nydelig påskelunch og satt ute i sola i lange  tider.
Det blei tur til en lang gåtur også   Og ikke minst
- vi blei kjørt på skuter de tre kilometerne inn til hytta  Snakk om luksus :)
 

 Her ser vi tilbake på setergrenda da vi går tur sørover fra setra. De ligger så fint i terrenget, om sommeren svinger det seg to bekker gjennom området der, så det var nok rikelig med vann for dyra når det var setring der.
 De visste hvor de skulle bygge de gamle jordbrukerne med erfaring fra hundrevis av år med bruk av fjellet..... Nå er det slutt med bjelleklang, men mange mennesker, gamle og unge koser seg her...
 
 
Så kom annendag påske og vi hadde ikke rukket å ta en tur til Frili, sjølve (for meg) starten med hytte - og friluftsliv !!  Så - vi pakka kjølebagen full av mat og reiste innover
Der var det som alle steder i år sol og glede !!
Hele ettermiddagen blei tilbrakt på verandaen med soling og godterier - lite med trim !!
 
 
Men i dag tidlig kom jeg meg ut da, det var stille overalt - alle hadde reist ned til bygda og arbeidet
Rundt omkring var det spor etter folk som hadde laget seg soleplasser i sørhellinga 
 
I elva som renner forbi hytta, satt fossekallen på en stein og huska ! Det er et par år siden jeg har sett den der, men nå hadde den komet tilbake Litt langt hold, men du ser den vel der den speiler seg i vannet ?
Oppe i lia hørte jeg orrhanen som buldret og koset seg i morrasola  Reine paradiset med andre ord !
Mens jeg gikk der og filosoferte ringte mobilen i lomma mi - det var fetter Peter som var på tur i Norge og ville gjerne treffe oss, og siden vi var på hytta, blei det ikke lange turen for han og komme opp til oss. Det blei en kjempekoslig dag i dag også
Kan ikke huske å ha hatt så mange sammenhengende soldager i påsken på aldri så lenge
 
Må vel ha samlet D vitaminer for flere år nå ??
 


3 kommentarer:

BrittB sa...

Så mye fint du har opplevd i påsken! - og så deilig med godt vær og sol! Koselig innlegg! :-)

Stubbetufsa sa...

Så mange opplevelser du har fått med deg fra påska!
Blir reint andpusten jeg, men det hørtes koselig ut!
Klem!

Stubbetufsa sa...

Må prøve å få med meg Rollag på TV2 på mandag!
Klem!