torsdag 21. oktober 2010

Torsdag

Onsdag var jeg invitert til Numedal videregående skole for å være med i et opplegg for første klassene der i noe som kalles Global Dignity
Eller "verdensomspennede verdighetsdag" Den går i korte trekk ut på mer høflighet, omtanke, empati og lignende mellom skoleelever, og ungdom generelt.

Kronprins Håkon og Young Global leaders startet dette i 2006
Ca 50 land og 600 skoler er med
Det var en fin opplevelse å være med, og det er fint å se unge mennesker som viser interesse for saken og omtanke for hverandre !
Elevene skulle fortelle historier fra egne erfaringer, og finne ord som dekket/var synonyme med dignity, eller verdighet som de kalles på norsk
Det hadde vært flott om alle skoler tok dette inn i timeplanen sin, for det dyrkes mye egeninteresse i vårt velstandssamfunn, liten omtanke for hverandre !!


Etter to timer med intens hjernevirksomhet på skolen, bar det ned til fotoarkivet. Så blei det ca to timer der også, med "dyp konsentrasjon" Da var hjernen min helt ullen så jeg pakka sekken og dro på hytta for å rense hjernen ;)

Kira blei med meg, og vi tok en lang gåtur opp mot fjellet før det blei mørkt og jeg kom meg i seng, vi sov til langt på dag

Det var 6 kalde grader da vi sto opp, klart og fint vær ute, og vi gikk for å forevige vinteren som er i anmarsj......

3 kommentarer:

Hønemor sa...

Godt å ha et sted å kunne koble ut hjernen når den ikke trengs i arbeid mer ;O)

Ja det begynner å bli kjølig nå. Var faktisk ti minus her i dag tidlig! Godt å sitte med en kopp te!

TvT sa...

Flott at du kunne være med på Global Dignity dag. Med all den positive ungdommen vi har her på skolen så er det bare en fryd :)

Stubbetufsa sa...

Verdige bilder!
Og godt du tok deg et avbrekk fra stresset! (Nå er vi begge forkjølt med hoste og vondter...)
Smittefri klem!