onsdag 2. mai 2012

tirsdag 1. mai

Ja, da har den første maidagen tatt slutt Det har vært en fin varm dag, den første på lange....  Gårsdagen var grei nok den, men det var kaldt og litt vind. Likevel -  trimturen blei gjennomført,  den store runden til og med. Da går det en lang time. Denne gangen gjorde jeg det litt vanskeligere , for jeg gikk etter bekken, og den er bratt og steinete, men så får jeg brukt enda flere muskler da ;)                                                                   På berga omkring meg vokste det mange forskjellige mosearter, og jeg synes den røde torvmosen er så fin. Rosentorv kalte far min den.  Egentlig heter den torvmose, med forskjellige "fornavn"  I gamle dagen blei den brukt til å legge mellom stokkene når de laftet tømmerhus.

 Den blei også brukt til å legge ned gulerøtter i om vinteren, for å bevare dem bedre, noen sverger til den metoden enda !
 Det er ganske så steinete og bratt i den bekken, mer enn det ser ut på bildet her.  På grunn av fuktigheten fra bekken, som samler seg mellom åsene, vokser det mange slags planter her som ikke er vanlige andre steder.
Må nok ta med den store floraen og ha god tid neste gang ;)
 Jeg gikk med stavene her, og det var bra, for det er glatt og vått i all mosen og så får arm-musklene jobba litt også
 Hadde et lite ønske om å se elg eller hjort på turen, men den gang ei, de holdt seg på behørig avstand....
Det er stier etter dem, og møkkaruker mange steder, men de er skye og gjemmer seg når de merker folk, en gang på disse tredve åra har vi bråmøtt  ei elgku akkurat ved denne bekken - stas !    Men nå begynner det å bli grønt på jordene så kommer de vel fram om kvelden for å beite
I dag første mai - tok jeg først en dugnad (alene) i hagen. Det har vært så kjølig at det ikke har vært fristende å jobbe ute før  Men nå fikk jeg raket endel, og renset opp i vann-anlegget som jeg har mekket borte ved steingarden. Da fikk jeg  god hjelp av to småfrøkener som synes det var moro, men litt klissete å ta i gammelt lauv som lå på bunnen - løsningen blei to øser som de fant på kjøkkenet, da blei dammene tømt på en-to-tre ;) Hvis det gode været holder seg må vi vel til Sigdal å kjøpe noen planter en dag -  etter dette blei verandastolene innviet for sesongen i solsteiken - det var bare godt !!      Så var det tid for en tur til Flesberg og Næset skysstasjon for å spise middag, der er det nye innehavere og vi var spent på om det var like bra som før - og det var det. Vi satt ute i sola og spiste, traff gamle kjente fra arbeidstiden i Kongsberg gjorde vi også                                  Men nå har jammen tirsdagen tippet over til onsdag, da er det vel på tide og køye.    God natt - eller dag ettersom når de er innom og leser ;))
  

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så fine bilder i fra turen din. Ingen ting er bedre for kropp å sjel enn en lang skogtur. Moro å se alle de flotte naturbildene dine, det er så en kjenner den våte skogsbunnlukten.
Ha en fin dag, så håper vi solen blir her litt til :-)

Stubbetufsa sa...

Fint innlegg i vant historisk stil!
Du, de tøflene er visstnok størrelse 39... men du kan jo prøve dem!