tirsdag 24. mai 2011

Tirsdag

Så gikk drømmen i oppfyllelse !

I fjor da søstrera mi og jeg besøkte "Stubbetufsa", blei vi så gode venner at vi straks bestemte oss for å holde vennskapet vedlike. Med besøk og telefonkontakt ! Og jamen dukket ikke Stubbetufsa og Gubben opp hos oss lørdag ettermiddag :)

De hadde vært i konfirmasjon på Vestlandet, og la turen om Numedal på veien til Gardermoen

De var akkurat like hyggelige som vi husket dem,

tida måtte benyttes godt, vi tok med kamera opp i åsene for å se på utsikten

Her er Stubbetufsa i kjent positur med kamera klart !

Vi så utover Bergsjø, og ned igjen til gården, det var litt disig, så mitt bilde blei ikke helt klart, men vi ser da Bergsjø nede i dalen ....

Søndag hadde vi store planer om å virkelig vise fram Rollags herligheter; Varden, fjellet, kirka og de gamle husa..... Vi startet på Søre Traaen, der var vi inne i det gamle huset fra 1696, som fremdeles er i god stand og blir brukt til utleieVi så på det gamle interiøret der, og gikk videre ned til stabburene, som også blir leid ut om sommeren. Slike hus er ikke vanlige oppe i Nord, så vi regna med det var litt artig å beskue dem på nært hold :)

Det fikk de forsåvidt gjort hjemme her også, for de måtte sove i stabburet
Vi satte inn varmeovn så de ikke skulle fryse, men det var ikke kulda som holdt dem våkne !! Neida, det var stabbursnissen eller spøkelset eller hva det nå var.

For begge nettene kom det noe og rista i senga til Gubben !!!!
Det er teknisk umulig, for den er festet i veggen med solide skruer
Altså blei vi enige om at det finns (kanskje) et spøkeelse eller en haugetuss som regjerer på gården ???
Heldigvis var de ikke av den lettskremte slaget, så de sov gladelig (sa de) på stabburet

neste natt også.

Etter Traaen var vi innom Rollag stavkirke, der var Hans Vidar i ferd med å rydde etter gudstjenesten, og han viste oss rundt og fortalte om kirken. Både gammel og ny historie

Han fortalte om alt fra restaurering av sjølve bygget til hemmeligheten som blei

oppdaget da de restaurerte epitafiet over alteret.

Maleriet av Adam og Eva, som fortsatt vil være en hemmelighet,

siden den blei gjemt bort igjen !!
Men da vi skulle vise fram Blefjell seinere på dagen, i hvertfall veiene opp dit, kom tåka og la det hele i en "ulldott" så vi så bare noen få meter foran bilen..

Det betyr jo at de må komme igjen en annen gang, så vi kan ta dere med dit opp ;)

Tusen takk for besøket, kom snart igjen ! Vi har jo så mye å prate om !!!Gjestene dro ved halv elleve tida, jeg tok en tur til Rollag et par timer,


rakk innom trimmen, før vi reiste til hytta for å jobbe litt der


Det regna og blåste noe dugelig i går efta og i natt, kanskje like greit det, for da var det ikke så fristende å gå på tur, vi fikk gjort det vi skulle, mer om det seinere !!

2 kommentarer:

Heidi sa...

Høres ut som en herlig helg! Så masse spennende gjestene fikk se og oppleve! Det var skikkelig opplegg du hadde klart for dem :-)

Ha en flott onsdag :-)

Stubbetufsa sa...

Ja! Det var virkelig et minneverdig besøk på mange måter! Jeg lurer fortsatt på det med sengeristinga. Gubben er ikke den som tror på spøkeri, men han hadde ikke noen alternative forklaringsmodeller når senga var skrudd fast i veggen!
Ha det fint til neste gang vi sees! Og gå ikke ut i gult vær. Jeg tror ikke askesky er sunt å puste inn...