søndag 21. august 2011

Søndag
Nå har tradisjonstur nummer to gått av stabelen ! Nr. tre blir til tirsdagen......
Denne gang var det søskenbarnturen som skulle gjennomføres
Desverre blei den ene sjuk, og måtte følge med via mobiltelefonbilder og - samtalerDenne gangen skulle vi gå på Blefjell. Før har turen gått over Holtefjell, tre år på rad, men i år tenkte vi å gjøre en vri på det. Derfor blei det tur til Fjellbuin på Nordre Ble. Det er rester etter gamle steinbuer som blei brukt som fjellsetrer inntil ca. 1850. På bildet over sitter vi inne i tuftene etter den ene bua, det finnes rester etter seks - åtte hus. De blir mer og mer inngrodd for hvert år jeg er der, snart har naturen tatt tilbake det som mennesker engang har skapt
Nå har vi klatret oss opp til en annen severdighet på Ble, "Den kvite hesten" Jeg har visst skrevet om den før, men denne gangen oppdaget jeg en annen pussig greie like ved den hvite fjelltoppen- det var en steinformasjon som består av fire steiner, tre danner vegger og tak, den fjerde står midt i og peker mot nord i terrenget !! På bildet over sitter vi på her vår side av den, med "hesten" til høyreHer har jeg prøvd å ta bildet av steinene sammen med kompasset, jeg ser nå at jeg står litt skakt i forhold til retningen, men den står i retningen nord - sør, som kompasset mitt !!!
Jeg trur kanskje dette kan være mennesskeskapt for endel hundre år siden ??? Har noen andre lagt merke til dette ??
Fra Den kvite hesten tok vi svingen bortom Ormehøgd, som er en topp litt øst for "Hesten"
Vi ser Flesbergbygda like til høyre for stanga, og Fiskeløysen blå og fin, enda litt lenger til høyre. Der nede ligger hytta vi skal til ! (Og kom fra)


Vel nede ved parkeringa, måtte turvennene finne resten av bagasjen i bilen, og så rodde vi over vannet, det var godt å sitte litt etter seks og en halv time i fjellet :)
Den som var minst dårlig til å ro fikk jobben som båtfører, den andre var lettmatros, hoppet i land med tau og lignende (!) Den tredje var los (undertegnede) Og vi kom oss vel fram til bestemmelsesstedet .

Da vanket det øl og jegermeister på verandaen, før vertinnen måtte til med middagen som besto av elgkjøtt, løk og kantareller. Etterfulgt av sjokoladepudding og seinere kake og kaffe. Vi regna med at vi hadde forbrukt en masse kalorier i løpet av dagen og apetitten var det ingenting å si på :)
Vi sov lenge og vel
Sola hilste oss god morgen, men forsvant ganske fort bak noen grå skyer
. Frokosten
smakte bra, men like etterpå begynte gjestene å prate om hjemreise og diverse ærend som skulle gjøres på turen nedover til Røyken/Berger

Derfor satte vi igang med vannbæring, rydding og vasking. Ingen sak å ha med seg disse damene på hyttetur, de ordnet opp med det ene og det andre før jeg rakk å si vaskeklut !!!Avskjedskaffen blei tatt her i heimen, gubben svingte opp med nystekte vafler og god kaffeSå skiltes vi med forsikring om at det skulle da såvisst bli flere turer i år, høsten har vi bestilt med sol hele september og oktober; Så trillemarka - Here we come !!!!

3 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Jøss!
Dokker e ailtså så spreke damer, går til fjells fra den ene toppen til den andre som ingenting!
Æ blir reint misunnelig!

Mormor sa...

He - he ! Du får ta en tur nedover å bli med på neste da :)))
Vi bruker god tid og hviler ofte - hovedsaken er at vi får vært ute !!!

Hønemor sa...

Ja her går det unna med aktiviteter og treff :-))

Det så ut som en kjempetur! Så flinke damer, skikkelige spreke!

Takk for turen i dag! Og kos deg med neste treff!