onsdag 31. oktober 2012

Onsdag

Oktober lakker mot slutten, bare et par timer igjen nå.
Sist fredag var jeg invitert med til Dagali, der min gamle skolevenninne har hytte! Ikke for det at hun er gammel, men fordi vi gikk på skole sammen for ca 60 år siden :)
Vi kom opp ganske tidlig på dagen, fyra godt i ovnen spiste og leste avisene før jeg tok en tur i området, og hun hvilte ut etter ukas hardkjør ( ikke pensjonist enda)
Sola hadde begynt å gjømme seg bak fjella i vest.....
 
 Og farget fjella rundt oss rosa, vannet midt på bildet heter Ånevatn (tror jeg) ligger like før grensa til Gol kommune- vi bodde  i Gol kommune :)
 Da jeg snudde nesa hjem mot hytta, hadde månen kommet opp over åsen mot Dagali, men måtte konkurrere med de siste solstreifa - en utrolig fin kveldsstemning
 
 Neste morgen reiste vi til Geilo, det er tradisjon når vi er her oppe. Lørdag er Geilodag !
Det er visst ikke bare vi som tenker sånn, det tusset av mennesker der, både bergensere og osloensere !!!   Hallingskarvet  lå badet i sol da vi kjørte oppover. Det blå er skyggen av noen skyer som seilte forbi !!
 Etter shoppingturen var vi på hyttebesøk hos flere skolekamerater, før vi reiste hjem til oss sjøl og viltgryta vår -mmmmeget god :)
 Mandag var visst en helt vanlig dag, men tirsdag fikk jeg besøk av et barnebarn som er like fotogal som meg, og vi tok en tur ut i nysnøen på fotojakt
.
Hun skulle lære meg noen nye kunster på kamerat mitt, blant annet å ta fine fossefallbilder, her et eksempel, men det ligger langt etter hennes, så jeg må nok øve - øve - øve.
 
Nå i kveld har jeg vært på skolen og sett på tiendeklassens bilder og hørt det om inntrykkene deres fra Polenturen de hadde vært på. Vi var mektig imponert, alle som en, de er jo så flinke, bilder videoer, dikt, tanker om dette og hint. Tårene lå i øyekroken på alle tilhørerne etterpå.
Det som gjorde sterkest inntrykk på meg i dag (jeg har værrt på mange slike kvelder opp gjennom åra)  var da de hadde lagt inn Arnulf Øverlands dikt; "Du skal ikke glemme".... og vi så bilder fra disse leirene de hadde besøkt. Gripende....
Takk alle sammen
 


3 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Fantastiske bilder du viser.
Fargane er så fine denne tida.
Skulle lært meg meir om fotografering eg også. Tru eg må finne ut om her er kurs.

Ynskjer deg ein fin dag i morgå !
Anne-Mari

I en Sving sa...

S herlige bilder :)

Jeg har startet et lite blogglotteri i dag. Kom innom og trekk noen lykkelodd da vel :)

Stubbetufsa sa...

Nydelige naturbilder!
Ja, jeg ser at lua mi er på tur, den også. Klem til deg!