mandag 17. september 2012

Mandag

God kveld folkens !                                               
 Jeg har nettopp kommet i hus etter et hyggelig selskap på Blestua.  Det var Frivilligsentralen som hadde "takkefest" for alle som har vært med å hjulpet til med matkjøring eller andre praktiske ting for de eldre i kommunen. Veldig trivelig, med god mat, sang og musikk og en god prat rundt bordet.

 Ellers går dagene som vanlig, jeg rusler rundt i nærområdet med fotoapparatet, og finner de bratteste bakkene for å få litt trim. Og, heldigvis kjenner at jeg har blitt ganske så mye sprekere enn i vår.  Godt er det :)
De siste to - tre dagene har jeg lagt turen til seint på eftan, for å få med meg "blåtimen"
Ser mye rart sånn i mørkinga !! Som den "Pigg-grana"  over  her....
 Og kveldshimmelen mot vest og nord pynter seg i de vakreste farger på denne tida. Men - noen elg har jeg ikke oppnådd å se på disse turene mine. Mulig at jeg ikke er stille nok ?
På bildet til høyre er det godt samarbeid mellom generasjonene, Bestefar og Kristina tar opp potetene i bestefars "Mikroåker"
Lørdag kveld var jeg og ei venninne på konsert med Ole Paus på Norefjord, litt lenger opp i Dalen. En lun og koselig trubadur, med underfundige tekster !!                                     Det var stinn brakke og stor stemning        Etterpå var det dans, men vi eldre damene dro hjem og spiste kveldsmat istedet !!                       I går kveld var det nok en aftentur, og på bildet til venstre ser vi noen vaniljerotplanter  som har gått ut på dato. Likevel var de jo ganske dekorative !
 

 Høsten begynner absolutt å melde seg i naturen nå.  Lyng og lauv kappes om de flotteste fargene. Her blåbær - og røsslyng         Det har vært et par netter med frost, og da kommer fargene        Vi har begynt å forberede oss  og hagen på vinteren. I går tok vi ned "hagepaviljongen" så ikke snøen blir for tung på duken når den tiden kommer.   Jeg har plantet om noen potteplanter som har vært ute i sommer, nå skal de få være innomhus til neste år opptil flere moskatter/pelargonier står så fine nå, så det ville være synd om de frøys i hjel :/

Så et eksemplar av arten furu som har vokst seg stor og rar oppe i åsen her. Jeg har lest at i Japan lager de slike i miniatyr med kniv og saks, her vokser de seg slik helt på egenhånd, godt hjulpet av vær og vind !!
Fine er de, men litt tungvinne å ha i hagen. I et hvert fall å få plantet dem !!!
Denne uka er også nesten full av planer - men det får vi komme til bake til .....
God natt i hus og hytte

2 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Du tek nokre fantastiske bilder.
Men så har du det fint rundt deg også :)

Ynskjer deg ei fin veke !

Bestemor Drillo sa...

gHei mormor! Som vanlig en fin tur i naturen med deg!
Jeg har også prøvd meg på tur i skogen, men det går litt trått enda!
Jeg har enda ikke fått noen endelig diagnose av nevrologene, men pacemakeren fungerer som den skal og det er Virkelig en velsignelse!
Jeg slipper i hvertfall å gå i bakken hver stund! Ha en fin høst !
Klem!