mandag 20. august 2012

Mandag

 Fredag dro jeg og søstra mi opp til hytta på Elgåsen for å forberede mat og sengeplasse for våre to kusiner som skullle komme dagen etter. Det var tid for vår årlige fjelltur ;)

Værmeldinga var ikke god; regn hele dagen .... Og gamle spådommer  varslet det samme; Når sola går ned i en sekk, går den opp i en bekk !! Det ser vi jo på bildet over.
Men som sagt -  her finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær !!


Tåka lå tett rundt åsene, men vi så da noen hundre meter rundt oss, og sti var det (her) så vi trasket iveg. Den første bakken er veldig bratt og steinete, så desverre måtte Tulla bryte løpet like før vi var på toppen. Hun har brukket handleddet i sommer og ikke fått trent som før. Så pusten blei for dårlig ;(
Men hun fikk besøk på hyaa og hadde en fin dag der ....
 Men vi andre tre forsatte videre. Og jamen tittet sola fram da vi kom over den første høgda, og bort til Kroktjern. Det var god sti og gå på så turen fram til Jakthytta gikk greit. Men det er tydeligvis ikke ofte nøkkelen til den døre blir brukt, vi greide ikke å vri rundt nøkkelen... Men du veit kjerringråd er ikke å forakte. Jeg dukket ned i sekken og fant en tube med mentholatumsalve, fant et stivt strå som jeg duppet i salven, puttet dette inn i nøkkelhullet, ved siden av nøkkelen og smurte godt rundt om kring der jeg kom til !! Litt rikking på nøkkelen - og vips !!! Så var døra ulåst ;))
Nå var det jo forsåvidt fint vær ute også, men det fristet med en god tørr sofakrok :)
TUSEN TAKK ...
 Hjemveien blei litt kronglete, for jeg liker å gå en runde jeg da, og ikke samme vei tilbake, så vi la iveg på vestsida av vannet, der er det ikke skikkelig sti, men desto mer rissel og kronglebjørk !!
Vi kom da fram smått om senn, og på veien så vi både Søterot, Engnellik og Gullris Undrer meg på om det har vært beitemark i området der ?

Her har vi kommet fram på åsen så vi ser heimat til hytta, den syns ikke på bildet, men den ligger bakom sørenden av vannet  Vi brukte over en time herfra og ned til hytta. I alt var vi ute sju timer.   Så det blei en skikkelig fjelltur på oss i år også. Veldig glad at jeg greide å gjennomføre den !!

På veien opp til hytta måtte vi gå over denne brua, men det var ingen troll under den, og vi kom godt fram. Maten smakte fortreffelig, spekeskinke med tilbehør, til dessert skulle det være sjokolademousse, med det lignet mer på sjokoladesuppe - veit ikke om det skyldes manglende visping eller feil på litermålet som blei brukt ?? Vi spiste det likevel, og smaken var jo bra ;))
Resten av kvelden gikk som en røyk, med skravling til langt på natt.
Femte år på rad at vi er ute i fjellet en hel dag, de to siste har vi vært på Ble, før var det Holtefjell
Så håpet er jo nå at vi greier det neste år også ...

Dagen etter var det sol fra blå himmel - her er et tilbakeblikk mot fjellt fra åsen ovafor hytta!!

1 kommentar:

Stubbetufsa sa...

Dere er da så spreke!