lørdag 25. desember 2010

førstedag jul


Julaften kom minus 21 grader sol og rimfrost
Vakkert er det, men frister ikke til lange gåturer
Sjøl om det kan trenges nå etter all julematen, og mere blir det vel i dag

Klokka tolv banket de første gjestene på døra, og i løpet av et kvarters tid var vi tjueseks personer, hele slekta, med unntak av en par "kjærester" :)

Et lyst hode fant på at vi skulle ta familiebilde, og det gjorde vi. Det er liten plass inne, og kjempekaldt ute, så vi klumpet oss sammen rundt den lille sofaen som inneholdt gubben og mormor og to barnebarn !
Da er vi foreviget !! Det er jo moro for etterslekta å ha alle på et brett, vi burde faktisk fått en proff fotograf til å ta bilde en gang, det blir litt mere orden på ting da tror jeg !

Mølja og 6 - 7 liter risgrøt, noen flasker tomtebrygg og et par tre brusflasker fikk bein å gå på, det gjorde en haug med smultringer, og et par kaffekanner også !

Pus fikk masse kos (han ligger å hviler ut enda) Kira fikk være med på familiebilde og alle var glade og fornøyde da de reiste hjem etter et par tre timer....

Mormor og bestefar tok seg en liten strekk på sofaen, før de dro til Veggli for å feire julaften sammen med barn og barnebarn der.
Der var vi ni til bords, vi fikk god og veltillaget julemat, med alt tilbehør, molter, krem og krumkaker til dessert. Så var det tid for pakker, og jamen vanket det mange pakker på både store og små, yngstemann fikk en "snowracer" som er det nye ordet for kjelke !
Tre generasjoner lå på firebein og monterte Akkurat som det skal være !
Etterpå var det kaffe, kaker og gjettekonkurranse, også det etter tradisjonen :)
Alt i alt en særdeles hyggelig julaften for oss alle !
TUSEN TAKK ;)

Slik så møljebordet ut i år ! Omtrent som før vil jeg tru !!!

I dag blir det en stille og rolig (så rolig som det går an med seks barnebarn rundt oss)
her på gården, lese bøker spise og slappe av :))

1 kommentar:

Kari bloggside sa...

Høres ut som en kjempekoselig julaften. Og vet du vi har likt nisseservise du og jeg. Vi har i utgangspunktet arvet vårt og så ble jeg bitt av litt samlemani. Så jeg har kjøpt til litt deler i blandt når jeg har hatt råd. Og jeg er fryktelig glad i dette serviset !!! Nå har vi et ro-skap på kjøkkenet som kun inneholder nisseservise. Dørene står oppe fra desember og til jula ryddes ut første helga i januar.