mandag 5. april 2010

Mandag

Ja, så synger denne påsken på siste verset, den går vel over i historien som den gråeste og våteste på lange tider.
Så til og med de mest hardbarka friluftsmenneskene i familien dro ned igjen fra fjellet før tida.

Men for oss "gamlingene" var det jo det beste som kunne hende, for da blei det middagsgjester her.

Vi ba først de som bor nærmest, de er fem med store og små. Så ringte Vegglifolket (tre av dem) så blei det bestemt at de skulle ta en tur, da måtte jeg utvide bordsetningen til ti i stedet for sju, duken var for kort, men problemet blei løst ved hjelp av dekkebrikker i samme farge ;) En halvtime etterpå dukket det opp enda ei lita jente, som kom på besøk til Kristina, dermed var vi elleve til bords .

Sånt noe liker jeg, å lage mat til mange og sitte rundt bordet å skravle i lange tider er koselig.

Maten blei god også, lammesteik som hadde ligget i marinade fra dagen før, hjemmelagede kjøttkaker og riskrem med rød saus. Som ikke dette var nok så kom Turid med "himmelsk lapskaus" og krem !
Gjett om vi blei mette, vi bare trillet ut i stua og dalte ned i sofaen etterpå.

Påskeaften hadde vi besøk av tre barnebarn som skulle overnatte, og alle ville ha katten i sin seng ! Her sitter to og klapper Skipper'n,
som koser seg med all oppmerksomheten. Men han sier i fra når det blir for mye av det gode, han vil aller helst ligge på plassen sin å se på det som foregår. Og desverre er han glad i å jakte på fuglene ute her, så jeg har han mest inne på dagtid, så får han heller gå på musejakt om natta ;)
I skrivende stund ser jeg at det sitter en fin liten rødstrupe ute i fugletreet her, det tusser med småfugler, de har nok vanskeligheter med å finne mat i skogen nå som det er så mye nysnø.
Nei, klokka går, Gubben og jeg skal på besøk til en gammel venn i dag, han bor langt av lei på en gammel gård, han er over åtti, men klarer seg sjøl med daglige gjøremål. Og liker naturligvis at noen stikker innom. Ha en fin dag !

1 kommentar:

Bestemor Drillo sa...

For en koselig påskehelg du har hatt på tross av været!!
Jeg hadde også mine på besøk i to dager og det er så artig med liv i huset!! Hilsen til deg fra de dype skoger!!