tirsdag 19. april 2011

Tirsdag

Så har vi kommet et stykke ut i den stille uka! Så veldig stille har den ikke vært her da....


Men veldig trivelig ! Lørdag kom søster og svoger, vi kosa oss med pinnekjøtt og diverse tilbehør på ettermiddagen, ved sjutida kom Berit og Bjørn, (felles venner)


og vi skravla og kosa oss utover kvelden.


Det var en fargesprakende solnedgang ved åtte-halvnitida
måtte ut å knipse litt !Søndag blei det en liten biltur til Nore for å se på den nye kaffebaren/gavebutikken der


Koselig !! Håper det går bra med dem, ikke så mange beboere deromkring hellerOm ettermiddagen gikk Kristine, Tulla og jeg tur til BakliDer fant vi lauv som var nesten utsprunget, så tidlig har jeg ikke sett grønt lauv før.Unormalt spør du meg......På bildet under ser vi Tulla og Kristina går gjennom trollskogen, der er gammel skog med masse lav på granene og bjønnemose i skogbunnenI går var det shoppingtur til Storsenteret ! Tre generasjoner dro avsted.Ikke veldig mye handling, men vi fikk oss nye sko og nye skjorter, ungdommen fant et parfine olabukser, og alle dro glade og fornøyde hjem til nydelig middag hos mellomgenerasjonen, der fikk vi lammekoteletter, is og bringebærog kaffe i fine gamle kopper :)Nå som snøen har forsvunnet, blir det lengere turer ut i "villmarka"


Heidi ringte og fortalte at hun hadde funnet noe spennende oppe ved en gammel husmannsplass oppi her, jeg slapp det jeg hadde i hendene og løp opp dit !


Funnet var et par gamle medisinflasker, en på 1,5 ml. og en på 2 ml.


Pluss en haug med hjemmesmidde spikere, alt lå under ei kuruke som hun hadde sparka til !!Plassen har stått ubebodd i ca. hundre år trur jeg, og alle husa er falt ned og råtnet bort....

Vi satt nå filosoferte over hvordan folk hadde levd og greid seg på jakt og fiske og ei ku og et par geiter oppi der.....Utsikt til Bergssjø og "Flat-Rollag" er det også der, koselig sted...... :)
Og jamen fant jeg noe rart i dag også !!
I ei gammal osp som hadde ramla ned, var det et høl, nedi der lå noe jeg trodde var småstein, eller bittesmå egg ? Men da jeg klemte på det ene, sprakk det og røyk/støv kom ut. En slags form for røyksopp rett og slett !! Bittesmå, som hasselnøtter ca.Artig - man lærer så lenge man lever....

I efta har barn og barnebarn vært her og vi har spist middag ute på terrassen for første gang i år, det også uvanlig tidlig på våren.


Vi var ti personer, men det er masse mat igjen og vi må nok får noen hit i morra for å hjelpe oss med resten ;)

4 kommentarer:

Heidi's hjørne sa...

Koselig og morsomt å komme inn og lese hos deg her. jeg er en del inne, og i ro,
Dette pga en kronisk sykdom, og det er uvant etter å ha vært bondekjerring i over 20 år, fram til jeg ble skilt for noen år tilbake, og nå kronisk syk.
Men føler at jeg er med på tur rundt når jeg kommer inn her, og er med på innlegget ditt.
Kjempekoselig
Ha en fin dag, så får vi håpe sola vil dukke fram, akkurat nåe er det en tåkegrøt her ute, og det eneste som minner om den deilige våren, er den friskluften og lukten av vå ute
Ha en fin påske videre, og kos deg med familie, og venner. Det er det disse fine høytidene er til , og det skal jeg gjøre
Klem

Hønemor sa...

Så koselig å finne på så mye med familie og venner :-)

Det er deilig å kunne sitte ute og spise. Grillsesongen er i gang. Gresset blir grønt og planter er godt i gang med spiringen. Tror ikke jeg kan huske en så tidlig vår før. Får bare nyte det :-)

Kjempeflott at du hadde tid til en tur til husmannsplassen. Er så moro å bli fortalt om eldre tider, spesielt når man kan se og ta på minnene fra svunnen tid ;-) Det ble en spennende dag ;-)

Ha en kjempefin dag!

Stubbetufsa sa...

Du er som vanlig veldig aktiv, noe skjer hver dag!
Klem!

Villmarkstausa sa...

Hei
Så fin en tur dere hadde. Gamle boplasser er flotte turmål. Liker godt slike steder. Har mange på lista mi som jeg besøker innimellom. hyggelig. God påske Mormor! Klem;-)