onsdag 11. juli 2012

Onsdag

Hva er dette ? Busk ca 1 - 2 m høy
 En liten oppsummering av dagene som gikk  Teltfesten på lørdag var flott til tross for regnværet. Vertskapet hadde satt på terassevarmer inne i teltet tidlig på dagen, så det var tørrt og godt å sitte der. Mye god mat og drikke, mye latter og moro
På turen min før på dagen så jeg denne fine busken ved veikanten  Fant den ikke i boka mi, og lurer på hva den heter ?
Det regner og det regner, så de gamle fine rosene mine mister blomsterprakten etterhvert som de springer ut. Det er så ergelig, for i år står de fulle av blomsterknopper.
Fioler i gryta og gammel rose bak
Jeg kjøpte et par gamle roseslag i Sigdal for noen år siden, en har jeg fått fra prestegården her oppe, en Hurdalsrose,  den røde på bildet fikk jeg av min gamle nabo i Bevergrenda 36 (!) år siden. En har jeg hentet hjem fra en husmannsplass borti skogen her.
Jeg har bare puttet de i jorda der det har vært en plass, men jeg ser nå at det burde vært litt system i det, med navn og det hele !!
Ja, ja hvis en lever og har helsa (som min gamle tante sa) så må det vel gå an å få til noe en gang 
Regnvær på snebærbusken

Rose ved veggen
Snøbær har vært her lenge før vi kom hit, det er egentlig noe ugras, brer seg utover med rotskudd, dukker opp i rabarbraen og i blomsterbedet :(  Men med regndråper på blad og knupp, så er de jo maleriske de og !!
Ellers så går nå  dagene !
Mandag var det øs pøs, så jeg fikk med meg ei venninne og dro på "shopping"
Vi handlet ikke så mye da, men var i mange butikker, og fikk med noe småtteri
Sånt som en sikkert får bruk for ! Lys og servietter, lysegrønne papptallerkener i tilfelle jeg skulle komme til å lage sommerfest i det nye hageteltet !
Vi gikk på kafe, og avsluttet meed vaffelselskap på kjøkkenbordet her, det kom besøk fra Veggli også, så det blei en trivelig avslutning på dagen.
Tirsdag kom det to kasse jordbær inn på kjøkkenbordet og dagen gikk med til sylting
Så ringte vi til et par karer i nabolaget og spurte om de hadde lyst på pizza til kvelds -
og det hadde de.
Temperaturen var såpass at vi kunne sitte ute på verandaen og spise. Trivelig !
I kveld har vi vært hos Jorun og co. og fått kaffe og kaker, hele familien var samlet, besteforeldre, barn og barnebarn. Ti personer rundt bordet  - TAKK for en fin kveld :)

2 kommentarer:

gvass sa...

Du lurar på den planta du har fotografert, og det gjer eg og!
For det liknar på bjørnebær, men det har eg aldri hørt om veks vilt her i dalen. Vanskeleg å sjå om det er ein busk! Hvis ikkje, så må det vera eit anna bær-slag??

Mormor sa...

Vokser i lange baner oppover langs Venåsvegen. Jeg tenkte også bjørnebær, men har ikke de litt bringebærlignende vokst ??