tirsdag 31. mars 2009

Tirsdag litt utpå dag

Våknet opp til en strålende morgen, etter en god natts søvn !

Jente tur til Praha gir trøtte damer ;-) Ikke for det at vi festa no' voldsomt !!! Men fordi vi gikk en fire fem timer på gammel brolegning og asfalterte gater hver dag. Det leiter på beina, men du verden så spennende. Så vi blei enige om at vi fikk ta det som en trim !!

Her er vi vel fremme på hotellet kl. 11.30

Vi hadde en flott tur, med værgudene på vår side, yr. sa at det skulle regne, så vi utstyrte oss med paraplyer og regnjakke, men vi blei ikke våt i håret en eneste gang ;o)





Vi vandret gate opp og gate ned, vi sleit ut et kart, og var godt på veg til å sette knekken på nr. to den dagen vi reiste hjem.
Flotte bygninger med gull både her og der !!

Stadig var vi uneige om hvor gamlebyen lå, eller jødekvareteret, eller andre ting vi bare
måtte se, og stadig forsikret vi hverandre om at disse gatene skulle gått i 90' vinkel mot hverandre, så hadde det vært lettere å orientere seg !!!


MEN, vi fant fram hver gang, nesten, den ene kvelden da vi skulle ut å spise kom vi aldri fram dit vi hadde tenkt oss, men istedet fant vi en virkelig dyster, mørk og spennende middelalderresturant .... Midt i blinken for oss middelalderdalboende mennesker ;-)

Vi vandret på Karlsbroen mange ganger, Marit tester helbredelsesevnen til denne statuen på Karlbroen, det gjorde alle som gikk forbi den. Derfor er gullet stadig like blankt !!og jeg tok bilder av alt fra slott til inngangsdører !



Over: Et hus som jeg kaller slott ! Under eksempel på inngandsdør

Bilder kommer pø om pø seiner også !!









(Joda, vi fant fram til Jødekavarteret også, her den berømte kirkegården, i bruk fra Tidlig middelalder til 1700 tallet, her var det trangt !)


Hotellet var fint, store gode rom, bra senger, stille og rolig. Det var bare på lørdagsnatta det var en kar som ikke fant døra si så vi ringte til portner'n og fikk han til å hjelpe stakkar'n :-/
Men det er nå godt med si egen seng da.... I natt har jeg ikke snudd meg engang (trur eg)









Reisefølget mitt, takk for moroa jenter !!!



Nå vil jeg ut i det fine vårværet, sånt er det vel bare Gamlelandet som kan by på, i hvert fall for meg !!










onsdag 25. mars 2009

Midtuke....


Tirsdagen kom og gikk uten de store hendelser, jeg tok en shoppingtur til Rollag handel ;o)

Da fikk jeg fyllt opp kjøleskapet mitt, det var på tide, mange dager med ost og syltetøy på maten er så kjedelig atte !
Møte/spiserom
På eftan var det som vanlig trim på Grendehuset, litt frafall i går, håper de kommer sterkere igjen neste uke, forresten kunne vi trenge en tre fire til, det er plass til det :-)

Dagen i deg startet på fotorommet, kl halv ti møtes vi der. Det går fremdeles i skanning av filmer fra 1961, flotte bilder blir det, og det skal bli moro å lage utstilling til sommeren

Gry jobber

Så gikk ferden til Kongsberg og Lågdalsmuseet. Der tok jeg farvel med de fire som jobber der. Ole Jacob fylte førti år, så det blei bløtkake på meg også :o)


Til høsten er det ti år siden jeg kom inn i styret for første gang, først var jeg med i styret for Lågdalsmuseet og de siste åra for "Den konsoliderte enheten"

Her brødbilen til Omholt !



Så nå var det på tide å takke for seg !!


Tok en fotorunde da, som minne liksom ....
Viel kopierer !




Noen som trenger sykebil ?

mandag 23. mars 2009

Mandagsbetraktninger



Fint bilde i dag ikke sant ? Den vesle dama i nabohuset kom inn i går efta mens vi hadde gjester - hun blei antagelig litt oversett, for plutselig sier hun til meg. - Nå kaprer jeg data'n- Like etterpå hadde hun laget denne fine katten ! (Jeg trur det er en katt)

Ikke dårlig av en femåring synes mormor !!
I går var vi så opptatt av Bleløpet til Marie, og etterhvert, norgesmesterskapet til Sara !!!!
at jeg glemte å fortelle om 80 - årsdagen vi var i på lørdag.
Inger - 80 åringen svinset rundt og stelte istand for ca 20 gjester, vi fikk deilig koldbord, og et stort kakebord senere på kvelden. Hun haddde nesten alle søstrene sine der (fire av fem) og det er en kjempeflott jentegjeng i en alder fra 63 til 80 humøret på topp og aldri mer enn en tone fra en sang !! De stemte i den ene etter den andre, av bursdagsanger og andre

Min gave til 80 - åringen, var en dag med bilen og meg. Først sa hun at jeg skulle finne på tur, men så kom hun på at hun ville til Maura, og det blir det, i mai med vårstemning hele vegen !!

Mandagen har vært en rolig og avslappende dag, godt, etter en heller travel helg ;-)
Men... ikke uten gjester i dag heller ! Først ute (som vanlig) var Magne, da er det på med kaffekjelen og noe å spise, og så er mimretimen i gang !!

Jeg skulle hatt en skjult mikrofon under bordet, for de gamle historiene renner ut, om fester, traktorer, biler, gamle kjente, turer, husbygging, slekter, når naboen er født eller har bursdag..... Og tusen andre viktige ting som må avklares.

Så kom fotpleiedamen, det var servise, hun troppet opp med kofferten sin med alle remediene, og satte i gang, snakk om luksusmennesker ! (vi er beskjedene i så måte) He he

Tja, så var det visst ikke stort mer å berette ! Jeg begynner å kjenne reisefeberen, men det er en annen historie ;o)


Hit skal Hellik i morgen, håper det blir fint vær, det er mye trivligere på tur når det er sol og god sikt.
Nå er det natta :-/ Takk for i dag !

søndag 22. mars 2009

Bleløpet






SØNDAGKVELD:

Nå har jeg en gjesteskribent her som vil fortelle om sin søndag :o)

Hei, jeg heter Marie, i dag har jeg gått Bleløpet med pappa.

Det er over 2 mil langt.

Det var dårlig føre for vinden hadde blåst opp hauger med løs snø og lagde klabber under skia så vi måtte smøre om to ganger.

Ved Vasshølet var det matstasjon med salg av brus, lefser og kvikklunsj der spiste vi litt av matpakka vår.

Det var satt ut poster der måtte vi klippe i korta våres for å vise at vi hadde vært der.

I utfor bakkene gikk det fort, men i oppover bakkene
gikk sakte:-(
Den siste motbakken den var den verste! Men da nærma det seg mål, så vi holdt ut.

Jeg fikk merke for første gang og pappa fikk ikke merke, han må vente til tiende gang;)
(det var den sjette turen hans);)
Tusen takk til deg Marie !
Håper du ikke var så sliten at du tok skrekken, men stiller til neste år også !
Sjøl har jeg holdt meg ved husa, to gjester reiste hjem på formiddagen og vi fikk besøk av fire pluss en nå i ettermiddag ;O)
Moro med folk rundt seg, og vaffeljernet blei holdt varmt i flere timer Nå sitter jeg i Veggli og skriver dagens tekst !!
Ps: Bildene er tatt av Marie ;-)

lørdag 21. mars 2009

Fjelltur og litt til

Dagalituren var super ! Vi kom opp i stålende solskinn, spiste et godt måltid mat, og gikk på tur i nærmiljøet !

Like over veien der vi var, er det et hyttetun til salgs, tre - fire gamle tømmerhus som er under restaurering. Det blei påbegynt for snart et år siden, og enda er det igjen det meste innvendig, så dette blir nok ikke en billig hytte akkurat !


Vi ser såvidt til Hallingskarvet fra hytta vår, her er et bilde tatt like etter solnedgangen. Bak bjørkene skimter vi den hvite sletta som er Skarven !

Utpå kvelden var det Suppe med hvitløksbrød til + en halv halling ;o)

Vi så på TV og skravla til søvnen tok oss. Neste dag blei det som vanlig en liten Geilotur.


Moro å se på de pengesterke turistene der oppe, ikke fullt så moro å gå i butikker der, det er skikkelig "turistpris" på varene der !Vel tilbake på Gunhildbu, var det rett ut i sola - reine påskestemningen ;o)



Her er det like før bussen kommer, og vi er klar til å gå bort til stoppestedet hundre meter borte i vegen

Da jeg kom hjem satt det to langveisfarende gjester og venta på meg.

Tulla og jeg skal i 80 - årsdag i dag, Bjarne skulle besøke Hellik, men han har gjemt seg på fjellet!! Så da må vi finne et lurt sted å parkere B.H. da ! Det blir vel kvelden før vi er klare til å reise hjem !!

torsdag 19. mars 2009


En liten rapport i dag også !

På fotorommet begynte vi å skanne negativer - det gikk så bra !

Flotte bilder fra -50 og -60 åra. Det skal blie moro da vi skal til å finne de forskjellige årgangene på samme gård/område, og sammenliggne dem ! Det er temaet vi bygger utstillingene opp om, på Bygdetunet til sommeren

Turen til Drammen, med resturantbesøk og Teaterbesøk var alle tiders ! Både hovedpersonen og undertegnede storkosa seg ;o)

Nydelig musikk og sang, ingen høy lyd !!! Dette var rett og slett sjelebot. Både Gøran Fristorp og Marianne Aas Hansen er flotte kunstnere Og en fullsatt sal i Drammen teater satt som tente lys og lyttet ;O)

Men nå må jeg pakke snippesken igjen, for nå skal jeg til Dagali - Hipp Hurra !

HV er på Blefjell og koser seg der, da må jo jeg finne på noe også ( Og Ingrid: Han tok ikke med seg fiskeveska engang ? )

Nå er vi snart i farta !

onsdag 18. mars 2009

Onsdag i dag !



Ja, så har vi kommet til onsdag og midtuke.

Det er fotodag, nå må vi vel fortelle de andre om alt vi lærte på kurset tenker jeg. Men for meg vil denne bli litt forkortet, for i efta skal Kari og jeg på teatertur til Drammen :-)

Jeg har blitt hyret inn som sjåfør, og sier naturligvis ikke nei til noe sånt !!

Det er strålende vårvær i dag også, litt vind , men det gjør jo at snøen forsvinner fortere

Dagen i går blei også travel ! Vi var bedt på middag hos Magnhild, så dro HV til lege, og vi skravla så lenge. (Hadde ingen problemer med å få tida til å gå) Vel heime igjen ved halvfemtida, var det å skifte litt og så på trim på Grendehuset :o) På grunn av vindværet blei det ingen gåtur i det fri, men jogging innendørs !! Så litt bøy og tøy, og diverse øvelser for både balanse og pust !

Kvelden blei avsluttet med den sedvanlige tekoppen og et stort fruktfat. Det er damer som veit å kose seg :o)) Jeg prøvde å ta noen bilder, men de blei så "rare" så det må bli seinere !

Putter inn noen ventepåpåskebilder istedet. Bare "kort innpå" i dag, kommer sterkere igjen !!

tirsdag 17. mars 2009

Mandag 16.


Dagens bilde er fra påsken 2007 - Håper det blir like fine forhold i fjellet i år som det året. Nå er det ikke lenge før påsken er over oss, med sol, snø, appelsiner, slapseføre, skareføre, skiturer, påskekrim, soling ved hytteveggen, så vi blir nøttebrune alle sammen, :o?

Og, vips... like etter vi har avsluttet dette er det mai måned... tenk det :0)

Dagen i dag har gått med til en bytur og et årsmøte.

Bytur fordi jeg måtte ha nytt pass, jeg og fire jenter til skal til Praha i neste uke. Da trenger man et pass. Jeg gleder meg, har planer om å ta masse flotte bilder, da kan jeg mimre i mange år, om den forhåpentligvis flotte turen vi hadde ;-)

Fikk fornyet reisegarderoben også ! Men det spreke antrekket jeg prøvde først torde jeg ikke kjøpe :-( Er sikkert litt kjedelig på den måten. (Les: For gammel !)

I kveld har det vært årsmøte i Helselaget. Mange flinke damer der. Og snille, i år hadde laget delt ut ca 50.000,- kroner til forskjellige formål i bygda. Det står det respekt av !

Serveringen var upåklagelig, betasuppe med kaffe og kaker etterpå.

Men, det er et stort MEN... Det er vanskelig å rekruttere yngre krefter til slikt lagsarbeid, vi er nok en utdøende rase ...

Som eksempel kan nevnes at det ene laget var meget godt fornøyd; de hadde fått et par "yngre" medlemmer med seg i år. Det var to sekstiåringer !!!

Ja- ja ikke et vondt ord om sekstiåringer, men å kalle dem unge er vel å ta litt hardt i ??

Håper det kan forandre seg, jeg tror vi blir "fattigere" hvis vi ikke har noen frivillige lag og foreninger i landet vårt !

Ja, ja... Det var noen nattetanker ! Nå er det sovetid ! ? !

søndag 15. mars 2009

En marsdag








Jeg så på gradestokken nyss

Det er en av våres slags;

Når den får et solskinnskyss

stiger kvikksølvhjertet straks:

Og hvert hjerte blir så svingende

som været, bevars

når våren løfter vingene

mot himlen i mars !

Wildenvey

Så er det søndagskveld, og en fin vårdag er til endes !

I dag har det virkelig vært vår i lufta, jeg bad med meg ei venninne og tok en tur til Frili, det var fin nybrøytet veg da vi reiste innover, da vi kom fram var det + 2 gr i skyggen

Vi la godt i ovnen og tok en lang gåtur til Moensetra, og litt til. Vel tilbake på hytta var det tid for mat. Og prat :0)

Sola strålte fra en blå himmel, og vi fant ut at vi måtte gå en tur til, og virkelig benytte det gode vårværet. Bekken ved Rustandsetervika gikk åpen og varslet om at det snart er slutt på vinteren :o)

Naturligvis måtte vi ta en stopp hos Anna, det er bestandig så trivelig. Der blei det snart fullt hus, da flere stakk innom

Vi samlet oss rundt stuebordet, og spiste vaffel med moltesyltetøy på ... Går det an å ha det bedre da ?

Det blei også tid til å løse endel viktige verdensproblemer Det vil jeg si vi er skikkelig gode til !!

Vegen som hadde vært så "nystrøken" da vi dro oppover, hadde smelta bort, så det var bare slaps nå. Men et vårtegn det og...

"Om mars er aldri så kald, gjør den vegen halv" Sa de gamle, det kunne vi skrive under på i dag.

lørdag 14. mars 2009

Skifestival

God kveld !
I går fikk vi dette bildet fra Jørn, det er blerein fotografert denne uka. Nydelig bilde, men jeg håper disse dyra får fred for innpåslitne fotografer både fra fly og fra skigående. De blir redde,

og springer mer enn de har godt av i all snøen, nå trenger de energien for å overleve vinteren :-(


I dag her det vært skifestival i Utakleiva !!


Moro... Over 40 deltagere. Dvs ikke alle gikk på ski, men alle deltok i et eller annet. Natursti, langrenn, hopp, kuleløype, hesteskokasting, tipping, vaffel/pølsespising eller sådant mer :o)

Hesteskokastig !!




Alle storkoste seg i den fine vårsola. Små og store. Alle fikk Diplom og en påskjønnelse for gjennomført øvelse, :o) Noen fikk premie for første plass og noen for gode vaktmestertjenester gjennom året !!! I det hele tatt en vellykket dag for alle

Kuleløyping !

Og--- egentlig er den ikke slutt enda, for her i Utakleiva har vi noe som heter "afterski"

Det driver de med i skrivende stund, noen av de sprekeste :-)) Eventuelle bilder ville sikkert blitt strøket av sensuren så jeg droppet det !?!


Noen av deltagerne

fredag 13. mars 2009

Lov og rett, og litt til


I går, torsdag var tre fra fotogjengen nedover til Tønsberg for å lære om lov og rett når det gjelder bruk av bilder, gamle og ikke så gamle.

Det var nesten en litt skremmende opplevelse !

Det er mye å ta hensyn til når men holder på med slikt arbeid, Eierforhold, opphavsrett, motivbeskyttelse, fredningstid, verkshøyde ? Var noen av ordene vi lærte, og fikk et lite innblikk i

Lovens bokstav sier så mye, men det var vel nesten ingen regel uten at det var et eller flere unntak ??!!

Så, hva da ? Hvor lenge skal man søke etter opphavsmannen eller personen på bildet for å spørre om lov ?

Og hvem avgjør eventuelle uenigheter/tvister ! Lensmannen ? Og hvor er han ?

Eller Nasjonalbiblioteket ? Hvem er det ??

Eller ABMu ? Hva er det ??

Som dere skjønner fler spørsmål enn svar denne dagen (for meg i alle fall)

Ja, ja vi får vel stulle på oppi kroken vår, og se åssen det går til slutt :-/

Det var i hvert fall deilig å komme hjem. Midt i blåtimen, så det blei flere bilder på vegen fra garasjen og inn.
Viser noen av dem her. Legg merke til at de har fått et par bokstaver på seg !!
Opphavsrett !! He ..he
Dyret til høyre her trur jeg er vaktsøya, hun ligger på bakketoppen ved stabburet og passer på
Nå kan vi være trygge.
Vaktsøya lytter og værer, og tramper hardt i bakken når den merker noe uvanlig eller skummelt :o) Takk til dere jenter som lagde denne fine skulpturen til oss.


I gårkveld var jeg på nabobesøk til Jorunn, og i dag har vi vært på besøk hos Tante Marit. Koselig for oss, og hun satte tydeligvis også pris på at vi stakk innom


Vi hadde med oss kaffe på termokanne og en pose med wienerbrød, nok til alle, men--- Marit hun vil gjerne spandere, så det vanket både daimkake og andre godsaker der

Som dere ser: Mye snø, nå skal det sies at dette er vegkanten da, så fresen har lagt til litt ekstra her, men altså: Skikkelig vinter.
Og nå skinner sola så fint på verandaen at jeg må ut og prøve den, for første gang på denne tiden av året. Den har jo snart ettårsdag Da må vel det markeres ?

onsdag 11. mars 2009

Onsdag




De bare måtte ha en liten forfriskning i arbeidet, mens de gravde ut den nye snøhula, Kristina 5 år står nede i snøhula, Knut fyller opp koppene med brus :o)

Så ... det er bra for noe at det er så mye snø da !!

Etterpå blei det to fine lykter utafor huset, som sto og ønsket gjestene

velkommen om kvelden :-)

I dag har det vært fotodag, og vi kunne pakke ned den første serien (fra 90 - tallet) med gårdsbilder, husker ikke antallet, men mellom to og tre hundre et sted er skannet og har fått et nummer som skal være kjennetegnet for dette bildet, alle opplysninger blir også lagret under samme kjennetegn(nummer) og alle kan etterhvert finne fram bildene og opplysninger som navn, sted, årstall osv.

Det er et møysommelig arbeid, men veldig artig, reine detektivarbeidet mange gang for å finne ut steder eller navn på mennesker :o)


Det finns flere årganger med gårdsbilder, fra 40 - 50- 60 - 80 og 90 åra. Vi har planer om å lage en utstilling til sommeren for å få fram forandringene som har skjed i landskapet i løpet av disse 50 åra. Det kan bli spennende trur vi !!

Og i morgen skal vi til Tønsberg for å lære mer om fotoregistrering.

Da om opphavsrettigheter ol.

Det er blåtimen utafor vinduet mitt nå, klokka er halv sju, og det er fremdeles lyst, deilig !


tirsdag 10. mars 2009

Vår i lufta ?



Er'e åbborvann i himmelen ? spurte'n Krestian meg en dag

mens vi pustet ut fra morrabett og meite

Over tyriild hang kaffilars og putra til behag

for to fiskere ved tidlig morraleite


Sola prøvde seg såvidt det var, i gran og furutopp

Over vannet svermet mygg og spettefluer

Det var tid for store tanker - det var tid å tenke opp

i fra røsslyngild og blåbærdekte tuer.


Ingen sted i hele skauen er det bedre vann enn der,

ingen åbbor så du feitere i buken

Ingen odder er så vakre når de speiler sine trær

og under kronene er plass for gapahuken ...


Et nydelig dikt av Ragnar Otto, jeg satt og bladde i diktbøkene og blikket falt på dette.

Nå begynner jeg virkelig å vente på vår og sommer, sola skinner så fint ute og det lover jo godt for flere vårtegn :o)

Så om ikke lenge kan vi dra på tur i skog og fjell, med eller uten fiskestang.

Dagen i dag startet med en gåtur ned til Anne, hun slengte over kjelen og vi drakk te og prata, og så på alt det fine hun har laget i vinter. Den dama ligger ikke på latsiden nei !!

Tepper og puter og selbuvotter og nå ei flott ullbukse til oldebarnet :0) Utrolig fint !

Sjøl har jeg bare surra på inne idag, men nå er det snart tid for trim på grendhuset. Da må man jo trå til for fullt !?!

Enda et drømmeomsnartsommerbilde
fra hytta en sen kveld/natt ......

mandag 9. mars 2009

Mandag 9. mars


Natt til i går hadde vi overnattingsgjester :o) Da er det stas å ligge i seng som mormor har laget av to stoler !
De eldste barnebarna mine har det på sin "minneliste" og da må jo de minste få oppleve det også !Da ville bror ligge i stua også, han tok en madrass og la seg ved siden av

På morningen i går tok vi en tur til Kari og Odd. En liten morgenkaffekopp og en prat. De må holde seg hjemme for tiden og syns det er ok å få besøk !
Klokka fire var vi bedt i 20 årslag i Kongsberg, Kaja fylte år og det var fullt hus. 19 personer i den lille leiligheten! Men mange gode kaker, og glade gjester. Her er mitt bidrag til kafffekosen!



Her er to av dem som spiste opp kakene !


Som om ikke det var nok, dro vi innom Anne-Marie på hjemturen, hun har bursdag samme dag som Kaja.
Der var det også fullt kakebord og vår kvote av raske karbohydrater er fyllt opp for minst en måned framover :o(
Det er bare det at det er ny fødselsdagsfeiring neste uke også !!!
Men... Kjempehyggelig med familietreff synes nå jeg !
Sola skinner så fint ute så nå må vi komme oss ut i den frie natur !?!

lørdag 7. mars 2009

Lørdagsmorgen


Dette er utsikten min i dag :o
Den kunne vært litt lysere synes jeg, vi har mer enn nok av snø nå, låvetaket formelig stønner under vekta av all snøen !!
Ute i fugletreet er det liv, men da jeg lukket opp vinduet for å ta bilde forsvant de, og jeg har naturligvis ikke tålmodighet til å sitte der å vente !! Men nå er de der igjen, kjøttmeis, blåmeis, spettmeis, svartmeis, granmeis, grønnfink og dompap er de jeg har sett hittil. Når det er uvær samles de alle sammen.
Veldig fin tidtrøyte for gamle damer :0)
I går var jeg i Veggli, på "Tunet" og viste bilder fra Krakow. Og noen fra Rollagsfjell Frivillighetssentralen har møteplass for pensjonistene der hver fredag og da vil de gjerne ha litt "underholdning"

Koselig denne dagligstua på Vegglitunet, og de som bor der og alle som bor rundt i bygda samles der ganske ofte. Den er flittig brukt til møtevirksomhet også

Etter min mening en flott investering for Rollag kommune :-)

Hei, nå kom det en flott Grønnspett til fugletreet også !! Må nok ut med mere mat til dem

Så skal Kristina i bursdag, og jeg er standin for mamma'n i dag så nå må vi få fart på oss her, med kjole og stas

Rockefest i dag hadde Jan Gunnar sagt !!Er ikke sikker på om dette er et rockeantrekk ??!!

Må kanskje finne noe annet ?

fredag 6. mars 2009

Fredag morgen





Ukeslutt og gråvær, utafor vinduet mitt er det regn, det betyr vel at det blir glatte veger og slapseføre. Veit jo at vi må gjennom det for å kvitte oss med snøen, men det vil nok bli flere omganger med slikt føre når mildværet kommer så tidlig :-(


Dagen i går var i sin helhet fyllt opp av Bygdetunet !!
Det skulle være årsmøte på kvelden og da er det bestandig masse forberedelser.
Årsmelding skal skrives, og mat og drikke skal kjøpes inn. Blomster til de som slutter, eller skal ha en oppmerksomhet av andre grunner.

Denne gang hadde vi bestemt at vi skullle vise bilder fra året som gikk og her er noen eksempler :0)
Temaet i fjor var:"Skomaker bli ved din lest"
Øverst til høyre gammel tresko med utskjæringer på Fin ?


Og flere bilder fra samme utstilling, gamle sko kan være fint det også !!
Vi fikk inn sko og støvler fra hele bygda, noen av dem var nok hundre år, skanskje mer !!


Symaskin måtte de ha, og annen redskap også

Syl, jernlest, kniver, flere slags hammere, og mye annet rart som jeg ikke veit hva heter !!


Forøvrig blei det et hyggelig møte, med gjennomgang av årets planer, og mer langsiktige planer, som bygging av hus, osv. Det kan bli et spennende år, men vi må stå på og "mase" og komme med innspill !! DET E ITTNO SOM KJÆM TA SEG SJØL !!!

Vel vel, nå er det en annen dans, den med støvsuger'n :O))